Grzesiu_L 20.11.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Witam, buduje sam i wlasnie zakonczylem prace z murowaniem scian parteru z porothermu. Chcialbym zaczac szalowac slupy (rdzenie) i strop pod monolit i mam pytanie odnosnie jakimi kolkami przytwierdzac blaty do muru. Jakie rozmiary, długosci kolkow bylyby najlepsze. Bede wdzieczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ovner 20.11.2019 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 wg mnie szpilkami na wylot z obu stron szeroka podkladka + nakrętka, jak dasz dość gesto masz pewnosc ze ci nie rozerwie szalunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiu_L 20.11.2019 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 A wiertlo 8semka czy 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.11.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 A wiertlo 8semka czy 10? Wiertło dobierz do szpilek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.11.2019 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Chcialbym zaczac szalowac slupy (rdzenie) i strop pod monolit i mam pytanie odnosnie jakimi kolkami przytwierdzac blaty do muru. Jakie rozmiary, długosci kolkow bylyby najlepsze. Bede wdzieczny za sugestie. Blaty do muru - w sensie szalunek przy krawędzi muru ma być kotwiony na kołki? Nie będzie podpory (słupów) w pobliżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiu_L 21.11.2019 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Widzialem reklame "cudownych kołkow" do porothermu ale faktycznie... Najlepiej bedzie na szpilki... I na wylot. Dzieki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ovner 21.11.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 szpilki 8 wierć wiertlem 10 łatwiej później je wkładać. Miedzy szalunek i podkładkę daj jeszcze deseczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RysiekWLKP 03.12.2019 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 (edytowane) Śruby 10, wytrzymalsze od 8semek na wylot, słupy ja obijałem dechami jak blatami z płyt to na to dechy dookoła, jak najgęściej, uważaj przy laniu z pompy, bo siła idzie spora, zgarniaj łopatą, bo jak skierujesz pompę w dół na słup to idzie mega siła, dlatego delikatnie, beton i tak się odpowiednio ubije pod wpływem ciężaru. Jak masz schody betonowe, to płytami, dechy wzdłuż płyt i gęsto stemple co 30 cm z biegach i spocznikach.. Miłej pracyAcha i przy schodach na stopnie dechy z tartaku pod wymiar, bo płyty może wyprzeć. Ryś Edytowane 3 Grudnia 2019 przez RysiekWLKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts