PanBartek0 20.11.2019 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Cześć . Mam domek w górach gdzie woda jest ze studni . Domek działa na zasadzie off grid. Pompa w studni pompuje wodę do zbiornika w domu a z tamtąd pompa 12v zasilam ujścia w kranach. Wodę w studni mam czysta ale mętna . Zainstalowałem 3 filtry narurowe ( sznurkowy węglowy i ceramiczny ) woda leciała wolno ale była pyszna i czysta (kryształ). Następnie zmieniałem coś w systemie lecz nic szczególnego . Woda leci jakby nie przefiltrowana .( regularnie wymieniam wkłady jak i czyszczę ten ceramiczny). Dodatkowo strumień wody w kranie jest mocny . Schemat podłączenia jest banalnie prosty . Zbiornik z woda od niego rura do pompy 12v 3,10bar . Od pompy rura do 3 filtrów i z filtrów do kranów . Teraz zmieniłem na 2 filtry a ten trzeci jest pod zlewem lecz nic to nie dało . Gdzie popełniam błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanBartek0 20.11.2019 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 275D328D-9DAA-4AC1-B629-8AA6030E75A0.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts