bartas18b 20.11.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2019 Witam serdecznie, Firma remontowa przedstawiła mi kosztorys prac i mam pytanie czy jest to poprawne.Dla wszystkich ścian uwzględniono: -Skrobanie-Gruntowanie-Warstwa MP75-2x gladz-Gruntowanie-Malowanie Czy tynk jest niezbędny przy tego typu odświeżeniu ścian? W dodatku maszynowy nakładany ręcznie? Brak warstwy fonishowej gladzi? Samo skrobanie farby wydaje mi się już zbędne gdyż trzyma się dobrze (nacinałem kratkę i sprawdzałem taśmą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.11.2019 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2019 Szanowny Panie,W jaki sposób ściany są teraz wykończone? Jeśli na ścianach jest już tynk w dobrym stanie, to jego ponowna aplikacja może nie być konieczna. Aby uzyskać satysfakcjonujący efekt, warto dokładnie przygotować powierzchnię (usunąć luźne warstwy podłoża, oczyścić, zagruntować, uzupełnić ubytki), a następnie nałożyć gładź. Rekomenduję zastosować grunt polimerowy Śnieżka Acryl-Putz® GU40 oraz gładź Śnieżka Acryl-Putz® ST10 START – to produkt „2 w 1”, który może być stosowany jako warstwa wierzchnia, bez konieczności użycia gotowych gładzi szpachlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts