karaszka 02.11.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Dziś dowiedziałem się w geodezji, że nie mogą nadać mi numeru budynku gdyż sejm nie uchwalił nowej ustawy o nadawaniu numerów Niezły numer! Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula 212 02.11.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 niezle jaja to zxamieszkacie pod numerem X zreszta podobnie jak my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 02.11.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Skoro nie uchwalił to obowiązuje stara uchwała! To chyba jasne, ale nie dla tych z geodezji. Szczerze mówiąc nie wiem skąd te trudności, ja dwa miesiące temu otrzymałam numer na budynek w stanie surowym. Zgodnie z instrukcjami miłej pani w meldunkowym pokoju napisałam podanie (nie pamiętam niestety do jakiego działu w urzędzie gminnym) złożyłam w sekretariacie a po dwóch tygodniach otrzymałam decyzję z numerem. I nikt nie pytał się po co i dlaczego teraz, skoro budynek niewykoczony. Z tego co mówili znajomi, którzy w innej gminie podobnie wystąpili o numer, urzędy mają obowiązek ich przyznawania bez względu na odbiór, ale podstawy prawnej nie znam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 02.11.2004 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Mnie Pani z gminy poinformowała, że oficjalny numer dostanę jak przyniosę dziennik budowy z wypełnioną ostatnią stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 02.11.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Mnie Pani z gminy poinformowała, że oficjalny numer dostanę jak przyniosę dziennik budowy z wypełnioną ostatnią stroną. No właśnie jak to w końcu jest z tym przyznaniem numeru? Leszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doro 02.11.2004 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 A ja poprosiłam panią w gminie żeby sprawdziła jaki tam numerna nas wg. kolejności "ulicy" wypada.Sprawdziła i jeszcze z własnej nieprzymuszonej propozycji zawiadomienie z przydziałem wysłała, żeby dwa razy nie chodzić.Zero podań i dyskusji. Pszczyna a co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.11.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Mnie Pani z gminy poinformowała, że oficjalny numer dostanę jak przyniosę dziennik budowy z wypełnioną ostatnią stroną. No właśnie jak to w końcu jest z tym przyznaniem numeru? Leszko urzedniczka działała bezprawnie trzeba było zarzadac od niej podania podstawy prawnej jej rządań na pismie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 02.11.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Nadanie numeru to nie jest prawo zamieszkania.O nadanie numeru mozna sie starac na pewno gdy jest zezwolenie na budowe. Tylko ze nie ma prawa meldunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karaszka 03.11.2004 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Problem w tym, ze bez nadania numeru budynku nie mogę się zameldować, bank wymaga też pewnych dokumentów z tym związanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 03.11.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Także gazownia nie przyłączy gazu bez porządkowego nr domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 03.11.2004 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Jest jeszcze cos takiego jak rezerwacja numeru dla budynku.Rzeczywiscie nie moga nadac numeru domu dopoki nie zakonczy sie budowy oraz odda dziennika.Natomiast mozna poprosic w gminie (moze teraz juz w powiecie ) o rezerwacje numeru dla budynku. Ja mam wlasnie cos takiego. Tez bylo mi to potrzebne chyba do gazowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 03.11.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 A ja własnie wczoraj dostałam numer domu. Potrzebne było mi to do podpisania umowy z Gazownią. W gminie nie było problemu, trzeba tylko złozyć odpowiednie podanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.11.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Ja miałam dom tzn tylko fundamenty...a gmina juz nadała numery domów...tzn działek...budynku niemam odebranego...a numer oficjalnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 03.11.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Bzdura - własnie wczoraj odebrałam numer swojej działki i nie miałam żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 03.11.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 No to w takim razie ja mam dom w bocznej ul. Krasińskiego - kiedyś to była cała działka nr 43 przy krasińskiego. Po podziale działki są numerowane 43/1 - droga oraz 43/2 i 43/3 (jednego właściciela i leżące przy ul. Krasińskiego) a w głębi od 43/4 do 43/7, które są w dalszym ciągu nazwane Krasińskiego 43/x. Teraz tak: jak będą numerowane domy, bo na moje oko powinna być nowa nazwa ulicy i działki o numerach 43/4-43/7 powinny dostać numery 1,2,3 i 4, ale u nas w mieście to wymyślają 43A, 43B, ... , 43Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaZ 03.11.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Juraz z czasem mozecie wystąpić do urzędu gminy o nadanie nazwy dla waszej uliczki i nowej numeracji domów - wiem że to jest możliwe bo tak zrobił mój wujek - najpier mieli numerację Kochanowskiego57 A, B, C a teraz mają własną nazwę ul. Asnyka i swoją numerację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 03.11.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Podstawa prawna art. 9 ust. 2 rozporządzenia z dnia 24 października 1934 r. "o ustaleniu nazw miejscowości i obiektów fizjograficznych" oraz o numeracji nieruchomości (Dz.U z 1934 r. Nń94, póz. 850 I z 1948 r. Nr 36, oraz"Rozporządzenie Ministra Gospodarki Komunalnej z dnia 25 czerwca 1968 r. w sprawie numeracji nieruchomości (Dz.U. z dnia 10 lipca 1968 r.) Numer porządkowy jest nadawany dla nieruchomości zabudowanej lub przeznaczonej w planie pod zabudowę, z tego wynika że działka może być pusta a może byc nadany jej numer porządkowy. Zaswiadczenie z nadzoru budowlanego o oddaniu budynku mieszkalnego do użytkowania pomaga tylko w zameldowaniu .Pozdrawiam anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 03.11.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Dzisiaj bez żadnych problemów złożyliśmy wniosek o nadanie numeru domu. Za dwa tygodnie mamy odebrać numer, wiemy że będzie to "17" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sszmm 04.11.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Widzę, że co kraj to obyczaj i niestety na końcu dowolna interpretacja przepisów przezz urzędnika !!U nas w mieście X aby nadać numer a w konsekwencji móc w końcu się zameldować muszę mieć odebrany dom przez Nadzór Budowlany. Już nie mam zdrowia do tej całej papierologii, budowa trochę mnie wyczerpała a tu na koniec chcą już dobić klienta !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 04.11.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 No to widzę, że trzeba by się z sąsiadami zebrać na spotkanie integracyjne przy jakim piwie przegłosować jakąś miłą nazwę ulicy i zgłosić to do jakiegoś urzędu, to może nadadzą nazwę i numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts