Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu poszukuję mieszkania z jakąś małą działką. Jakiś czas temu natrafiłem na taką ofertę:

https://www.otodom.pl/oferta/apartament-bezczynszowy-77m2-dabrowa-gornicza-ID3WQGg.html#6bbb792f6a

Chciałem zapytać was czy jest warte takie mieszkanie tych pieniędzy jak na ogłoszeniu i ogólnie za jakieś porady będę bardzo wdzięczny.

Byłem w biurze u tego dewelopera dowiedzieć się coś więcej o nich i tak dał mi wykaz materiałów z czego jest to budowane i co będzie w nim zrobione w tej cenie.

[u]Fundamenty:[/u] płyta żelbetowa

Konstrukcja budynków: ściany nośne zewnętrzne grubości 25 cm murowane z pustaków ceramicznych Porotherm Dryfix. Ściany działowe z pustaków Porotherm grubości 12 cm

Stropy/Stopodach stropy żelbetowe, monolityczne

Elewacja: tynk sylikonowy w technologii lekkiej mokrej

Dach: stropodach docieplony styropianem grubość 30-40cm pokryty papą podkładową oraz hydroizolacja.

Wykończenie ścian wewnętrznych: Tynk maszynowo gipsowy zatarty na gładko w łazienkach zatarty na ostro

Wykończenie posadzek: Styropian, wylewki betonowe zbrojone zatarte.

Stolarka okienna: Okna PCV ProSystem 5 cio komorowe

Drzwi: Wewnętrzne- otwory, zewnętrzne antywłamaniowe

Instalacje: Elektryczna, c.o piec dwufunkcyjny, ogrzewanie podłogowe, instalacje wodno kanalizacyjne, instalacje wentylacyjne, grawitacyjne, internet- światłowód

Balkony: na tarasach na pietrze płytki gresowe balustrady z elementami szkła

Budynek oceplony otynkowany tynkiem akrylowym.

• 1 month później...
Szczerze mówiąc sam od jakiegoś czasu się zastanawiam czy w ogóle jest sens inwestować w nowe mieszkania. Mam kilku znajomych, którzy kupili swoje wymarzone M3. Teraz co chwilę narzekają na stan budynku. U jednego popękała ściana 4 miesiące po wprowadzeniu, u drugiego ciągle zalewa garaż podziemny, a najgorzej ma trzeci, ponieważ wyszedł grzyb. To jest nie do pomyślenia. Jak na razie obserwuję rynek poprzez monitoring ogłoszeń. Znalazłem serwis https://lzx.pl/ który robi to darmowo. Wklejam link z wyników wyszukiwania i dostaję powiadomienia na email. Pieniądze mam odłożone, więc jak się trafi okazja, to ją wykorzystam. Jak na razie monitoruje jedynie rynek wtórny.