marcin191994 21.11.2019 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Od jakiegoś czasu poszukuję mieszkania z jakąś małą działką. Jakiś czas temu natrafiłem na taką ofertę: https://www.otodom.pl/oferta/apartament-bezczynszowy-77m2-dabrowa-gornicza-ID3WQGg.html#6bbb792f6aChciałem zapytać was czy jest warte takie mieszkanie tych pieniędzy jak na ogłoszeniu i ogólnie za jakieś porady będę bardzo wdzięczny.Byłem w biurze u tego dewelopera dowiedzieć się coś więcej o nich i tak dał mi wykaz materiałów z czego jest to budowane i co będzie w nim zrobione w tej cenie. [u]Fundamenty:[/u] płyta żelbetowaKonstrukcja budynków: ściany nośne zewnętrzne grubości 25 cm murowane z pustaków ceramicznych Porotherm Dryfix. Ściany działowe z pustaków Porotherm grubości 12 cmStropy/Stopodach stropy żelbetowe, monolityczneElewacja: tynk sylikonowy w technologii lekkiej mokrejDach: stropodach docieplony styropianem grubość 30-40cm pokryty papą podkładową oraz hydroizolacja.Wykończenie ścian wewnętrznych: Tynk maszynowo gipsowy zatarty na gładko w łazienkach zatarty na ostroWykończenie posadzek: Styropian, wylewki betonowe zbrojone zatarte.Stolarka okienna: Okna PCV ProSystem 5 cio komorowe Drzwi: Wewnętrzne- otwory, zewnętrzne antywłamanioweInstalacje: Elektryczna, c.o piec dwufunkcyjny, ogrzewanie podłogowe, instalacje wodno kanalizacyjne, instalacje wentylacyjne, grawitacyjne, internet- światłowód Balkony: na tarasach na pietrze płytki gresowe balustrady z elementami szkłaBudynek oceplony otynkowany tynkiem akrylowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.11.2019 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Tyle podał a nie podał ocieplenia ścian zewnętrznych? PS Wygląda jak.. ładna reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry35 11.01.2020 03:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Szczerze mówiąc sam od jakiegoś czasu się zastanawiam czy w ogóle jest sens inwestować w nowe mieszkania. Mam kilku znajomych, którzy kupili swoje wymarzone M3. Teraz co chwilę narzekają na stan budynku. U jednego popękała ściana 4 miesiące po wprowadzeniu, u drugiego ciągle zalewa garaż podziemny, a najgorzej ma trzeci, ponieważ wyszedł grzyb. To jest nie do pomyślenia. Jak na razie obserwuję rynek poprzez monitoring ogłoszeń. Znalazłem serwis https://lzx.pl/ który robi to darmowo. Wklejam link z wyników wyszukiwania i dostaję powiadomienia na email. Pieniądze mam odłożone, więc jak się trafi okazja, to ją wykorzystam. Jak na razie monitoruje jedynie rynek wtórny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts