nadziusia 22.11.2019 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Wyszło tak że murarz z montażem okiem się nie dogadał...przyjechali montować okna i bach 4 cm otwór za wysoki...dotyczy balkonów Doradzili żeby wstawić Styrodur 2 cm i pianka.Okna już wstawione.Wyzej podnieść nie szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 23.11.2019 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Teraz juz po ptokach, jakim cudem to nie wyszło przy mierzeniu otworów przy zamawianiu okien??Lepiej byłoby obniżyć przed jakims ytongiem ale teras musisz wepchać xps i zapiankować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.11.2019 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Jak murarz z okami się nie dogadał, tzn. że pewnie otworów jeszcze nie było.. Jak szerokie są te balkony? Chodzi szczególnie o mocowanie góry. Chcesz mieć pro: dokup poszerzenia 3 lub 5cm jeśli się zmieści (w zależności od oferty producenta). Być może dałoby się je tam wcisnąć bez demontażu całości. Poszerzenie można normalnie zakotwić. Chcesz zalegalizować błąd - daj ten styrodur (tynkarze sobie poradzą), ale koniecznie trzeba zamocować to okno górą, np. wkrętami/kotwami) ościeżnicowymi. Mam nadzieję że monterzy je zastosowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 23.11.2019 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Aha no chyba, że tak. Nie sądziłem, że ktoś rozmierza okna jak jeszcze nie ma całych otworów.Poszerzenie ramy to chyba najlepszy pomysł ale jak dali kotwy to będzie więcej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.11.2019 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Hmmm.... można by powiedzieć standard developerski Ile z to razy widzi się kanapkę okno/piana/styropian czasem nawet i 5 cm/piana/mur Tragedii nie ma choć to niezgodne że sztuka Jak wybrnąć? Fin podpowiedział z poszerzeniami Jak się nie da to cóż...niech będzie ten styropian ale koniecznie mocowanie śrubami do montażu ościeżnic przez ramę. Długość śruby też istotna - połowa jej długości w murze czyli musisz użyć cirka 18 centymetrowych Sie nie dogadal.... możesz rozszerzyć? Czy może wyszły mu nadproża na różnej wysokości? To najczęściej jest powód że tu brakuje, tam dziura jak komin Batorego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadziusia 23.11.2019 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Od okien pan twierdzi że murarz kazał mu 2 cm zapasu zrobić...e razie nie trzymania poziomów.Okna wyjechały są przymocowane na kotwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadziusia 23.11.2019 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Od okien pan twierdzi że murarz kazał mu 2 cm zapasu zrobić...e razie nie trzymania poziomów. Okna wyjechały są przymocowane na kotwy Pomiar był wykonany już jak otwory były gotowe.Nie było mnie przy rozmowie montera z murarzem.Tylko powiedzieli że murarz chciał.2 cm zapasu w razie nie trzymania poziomu... Styrodur kupiony.kierownik mówi że nie będzie tak źle tylko trzeba dokladnie Styrodur przykleić.Przeciez niektórzy mi tu ja okna w warstwie Styroduru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts