Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styrodur NAD oknami balkonowymi

Recommended Posts

Jak murarz z okami się nie dogadał, tzn. że pewnie otworów jeszcze nie było..

Jak szerokie są te balkony? Chodzi szczególnie o mocowanie góry.

Chcesz mieć pro: dokup poszerzenia 3 lub 5cm jeśli się zmieści (w zależności od oferty producenta). Być może dałoby się je tam wcisnąć bez demontażu całości. Poszerzenie można normalnie zakotwić.

Chcesz zalegalizować błąd - daj ten styrodur (tynkarze sobie poradzą), ale koniecznie trzeba zamocować to okno górą, np. wkrętami/kotwami) ościeżnicowymi. Mam nadzieję że monterzy je zastosowali.

Hmmm.... można by powiedzieć standard developerski ;)

Ile z to razy widzi się kanapkę okno/piana/styropian czasem nawet i 5 cm/piana/mur

Tragedii nie ma choć to niezgodne że sztuka

Jak wybrnąć? Fin podpowiedział z poszerzeniami

Jak się nie da to cóż...niech będzie ten styropian ale koniecznie mocowanie śrubami do montażu ościeżnic przez ramę. Długość śruby też istotna - połowa jej długości w murze czyli musisz użyć cirka 18 centymetrowych

Sie nie dogadal.... możesz rozszerzyć? Czy może wyszły mu nadproża na różnej wysokości? To najczęściej jest powód że tu brakuje, tam dziura jak komin Batorego

Od okien pan twierdzi że murarz kazał mu 2 cm zapasu zrobić...e razie nie trzymania poziomów.

Okna wyjechały są przymocowane na kotwy

Pomiar był wykonany już jak otwory były gotowe.Nie było mnie przy rozmowie montera z murarzem.Tylko powiedzieli że murarz chciał.2 cm zapasu w razie nie trzymania poziomu...

Styrodur kupiony.kierownik mówi że nie będzie tak źle tylko trzeba dokladnie Styrodur przykleić.Przeciez niektórzy mi tu ja okna w warstwie Styroduru.