Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIEDŹWIEDŹ Z SAUNIER DUVAL

krkos

Recommended Posts

CZY KTOŚ MA JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE Z PIECEM FIRMY SAUNIER DUVAL TYPU NIEDŻWIEDŹ 30 KLZ 26 E - 26 kW

Opis: DWUFUNKCYJNY ŻELIWNY KOCIOŁ STOJĄCY

SAUNIER DUVAL NIEDŻWIEDŹ 30 KLZ 26 E - 26 kW

- żeliwny kocioł gazowy z wbudowanym zasobnikiem do ciepłej wody 90l. Urządzenie to wyposażona kotłownia wraz ze sterowaniem pogodowym.

Proszę o jakieś informacje?

• 2 weeks później...
Mam taki od ubiegłego roku. Za dużo ci nie powiem bo w ubiegłym sezonie grzałem również powietrze (nieocieplone poddasze). Obecnie ogrzewam dom niezamieszkały jeszcze (wprowadzę się do grudnia mam nadzieję ). Ustawienie tmp. na kotle 45 st. + krzywa E1 daje w sumie 41 st. gdy kocioł się wyłącza. Ponieważ wymiennik jest żeliwny jest to minimum. Kocioł ma palnik 2-stopniowy. Nie mam sterowania pokojowego (jeszcze) więc regulacja wyłącznie zaworami przy grzejnikach. Ściana bez ocieplenia (jeszcze) tylko 25 cm BK. Temperatura w domu 17-20 st. Zużycie gazu ok. 5m3/dobę.

• 2 years później...
  • 2 years później...
CZY KTOŚ MA JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE Z PIECEM FIRMY SAUNIER DUVAL TYPU NIEDŻWIEDŹ 30 KLZ 26 E - 26 kW

Opis: DWUFUNKCYJNY ŻELIWNY KOCIOŁ STOJĄCY

SAUNIER DUVAL NIEDŻWIEDŹ 30 KLZ 26 E - 26 kW

- żeliwny kocioł gazowy z wbudowanym zasobnikiem do ciepłej wody 90l. Urządzenie to wyposażona kotłownia wraz ze sterowaniem pogodowym.

Proszę o jakieś informacje?

Mam taki. Zasobnik w nowym modelu ma już 110l.

No nie wiem co napisać. Działa i tyle jak na razie.