krkos 02.11.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 CZY KTOŚ MA JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE Z PIECEM FIRMY SAUNIER DUVAL TYPU NIEDŻWIEDŹ 30 KLZ 26 E - 26 kW Opis: DWUFUNKCYJNY ŻELIWNY KOCIOŁ STOJĄCY SAUNIER DUVAL NIEDŻWIEDŹ 30 KLZ 26 E - 26 kW - żeliwny kocioł gazowy z wbudowanym zasobnikiem do ciepłej wody 90l. Urządzenie to wyposażona kotłownia wraz ze sterowaniem pogodowym. Proszę o jakieś informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daru 03.11.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Jest o nim sporo w archiwum forum - poszukaj. Ja słyszałem on nim jednak niepochlepbne opinie głownie jeśli chodzi o zuzycie gazu. W tym kotle brak jest modulacji palnika i jest to już konstrukcja lekko przestarzala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenobia 13.11.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Jest o nim sporo w archiwum forum - poszukaj. Ja słyszałem on nim jednak niepochlepbne opinie głownie jeśli chodzi o zuzycie gazu. W tym kotle brak jest modulacji palnika i jest to już konstrukcja lekko przestarzala. Mam takiego z zasobnikiem na 120l. Działą OK, zużycie gazu w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 13.11.2004 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Cóż konstrukcja dość stara, ale wytrzymała. Niestety do oszczędnych nie należy jak każdy kocioł żeliwny z dolnym ograniczeniem temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 14.11.2004 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Mam taki od ubiegłego roku. Za dużo ci nie powiem bo w ubiegłym sezonie grzałem również powietrze (nieocieplone poddasze). Obecnie ogrzewam dom niezamieszkały jeszcze (wprowadzę się do grudnia mam nadzieję ). Ustawienie tmp. na kotle 45 st. + krzywa E1 daje w sumie 41 st. gdy kocioł się wyłącza. Ponieważ wymiennik jest żeliwny jest to minimum. Kocioł ma palnik 2-stopniowy. Nie mam sterowania pokojowego (jeszcze) więc regulacja wyłącznie zaworami przy grzejnikach. Ściana bez ocieplenia (jeszcze) tylko 25 cm BK. Temperatura w domu 17-20 st. Zużycie gazu ok. 5m3/dobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askala 18.02.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 czy jakieś nowe opinie i doświadczenia otym kotle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 18.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Kociołek jest teraz bardzo unowocześniony i zaawasowany technicznie. Osobistych doświadczeń nie mam, ale uważam, ze jest godny polecenia. Model z zasobnikiem ma już modulację.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.02.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Odświeżam - Brak użytkuje od 5 miesięcy nową wersję kotła ( KLOM 20 + zewnętrzny zasobnik )- zadowolony .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 27.02.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 CZY KTOŚ MA JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE Z PIECEM FIRMY SAUNIER DUVAL TYPU NIEDŻWIEDŹ 30 KLZ 26 E - 26 kW Opis: DWUFUNKCYJNY ŻELIWNY KOCIOŁ STOJĄCY SAUNIER DUVAL NIEDŻWIEDŹ 30 KLZ 26 E - 26 kW - żeliwny kocioł gazowy z wbudowanym zasobnikiem do ciepłej wody 90l. Urządzenie to wyposażona kotłownia wraz ze sterowaniem pogodowym. Proszę o jakieś informacje? Mam taki. Zasobnik w nowym modelu ma już 110l. No nie wiem co napisać. Działa i tyle jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.02.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ja właśnie zamówiłem 20KLOM + zasobnik ACV 105l - cena wraz z naczyniem wzbiorczym = 4200 PLN brutto z 22% VAT'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts