Wybuduję czy nie 23.11.2019 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 (edytowane) Drodzy, Ostatnimi czasy zauważyłem dziwne zgrubienia / pionowe szlaczki na suficie w kilku miejscach. Pierwsze co nasunęło mi się na myśl to, że są to pęknięcia, ale do końca pewien nie jestem. Żadnych rys/pęknięć na farbie nie ma. Wydajej mi się, że wcześniej tego nie było. Co to może być? Kilka kwestii technicznych o moim domu: 1. Zamieszkały przez około rok. 2. Strop terriva z zastosowanym żebrem rozdzielczym. 3. Sufity malowane farbą magnat antyrefleks. Załączam zdjęcie zgrubienia jak i samej konstrukcji mojego stropu. Pozdrawiam, Łukasz Edytowane 23 Listopada 2019 przez Wybuduję czy nie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 23.11.2019 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2019 Ja widzę raczej wklęśnięcie nie zgrubienie. Pewnie farbę "zasysa" w szczelinę. Tak to wygląda. Dom schnie, "chodzi" i dzieją się różne rzeczy. Zawalić się nie zawali. . W drewnianych to dopiero pękało i straszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wybuduję czy nie 24.11.2019 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Hej, Są to zgrubienia Zdjęcie trochę oszukuje, ale wyobraź sobie że to zgrubienia a nie wklęśnięcie i zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 24.11.2019 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 Czyli ta rysa, to jest tak jakby wypchnięcie farby? Spróbuj ją zdrapać i zobaczyć jak to wygląda pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts