stolbud 24.11.2019 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2019 (edytowane) Witam mam wybudowany dom systemem jak na zdj poniżej. od środka cegła 12 cm styropian 4cm pustak max głowką okolo 25 cm i styropian 10 cm na elewacji. Dom szybko sie wychładza . Bede jeszcze docieplał strop bo jest tylko 4 cm styro. Czy taki układ sciany jest dobry i może zostac , czy miedzy styropianami w pustaku jest wilgoc? Mysłałem zeby wyrzucic tą cegłe od srodka i styropian ,żeby został tylko pustak i styro 10 cm ale niewiem jak był robiony strop i zeby po wykuciu cegły nie spadł. Mam jeszcze drugi pomysł wykuć tą cegłe wyrzucic steropian z miedzy scian i podmurowac odrazu suporeksem 12cm tylko juz go przykleic bezposrednio do pustaka max? Edytowane 24 Listopada 2019 przez stolbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts