Alanta 12.12.2001 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2001 Czym można wypełnić 25cm podłogi na gruncie, aby ją ocieplić. Keramzyt wychodzi dosyć drogo. Nad tym ociepleniem będzie wylewka i płytki podłogowe, pod spodem jest płyta żelbetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 07.01.2002 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2002 pewnie wyda Ci się śmieszne ale keramzyt doskonale neutralizuje wpływ żył wodnych. Może warto go zastosować z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 08.01.2002 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2002 Nie jest to wcale śmieszne; wpływ żył można też zminimalizować poprzez odpowiednie zazbrojenie betonowej warstwy podłogi siatką stalową i właśnie takie rozwiązanie mam u siebie. A problem podłogi już rozwiązałam, wypełnię ją czystym gruzem ceglanym i częściowo keramzytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiso 08.01.2002 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2002 kolejną mądrością ludową jest to, że skorupki z jajek należy rozzsypać pod betonem najlepszy neutralizator niestety tej informacji nie mogę potwierdzić ale słyszałem ją w swojej praktyce bud. już z kilku źródeł. Trzeba się więc udać tam gdzie pieką ciasta . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 09.01.2002 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2002 Trzeba by sporo tych skorupek uzbierać ;D .Opinię o zbrojeniu uzyskałam od człowieka, który zawodowo zajmuje sie wyszukiwaniem cieków wodnych (widziałam jak pracuje, kiedyś zalazł tak silny ciek, że w dłoniach została mu sama kora z różdżki!) i jest uznany w środowisku budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts