baczan 25.11.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2019 (edytowane) Ma założoną pompę ciepła Ferroli 20KW LXT. Dolne źródło poziome 900m, rury 40, studzienka z rotametrami 7 nitek. Pompa ciepła przy uruchodzmieniu zgłasza błąd iż jest za mały przepływ na dolnym źródle. Popmpa obiegowa to WILO STRATOR 30. Gdzie może być problem ? Nieszczęście w tym iz wymiennik robiła inna firma niż ta która zakłada pompe. Edytowane 26 Listopada 2019 przez baczan Błędny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baczan 26.11.2019 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 rury 40 dochodza do pompy, na samej pompie jest redukcja wezami w oplocie do 1", pompa obiegowa zasysa z pompy ciepla, roznica cisnien na na we 2 bary na powrocie 1,5-1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 26.11.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Nie wiem jak pompy ciepła tej firmy, ale miałem ich kocioł gazowy. W ciągu 6 lat zepsuł się ...5 razy. W końcu musiałem wymienić, bo koszty naprawy były za wysokie. Oby pompy robili lepsze. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts