konrad1239 26.11.2019 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Witam, mam takie pytanie. Mam wiązary i miedzy nie ułożyłem 20cm wełny, aby było szczelnie mam tez do ułożenia 10cm wełny, gdzieś widziałem ze układa się to od spodu, czy można to ułożyć na gorze wełny 20cm? Czy sa jakies straty cieplne? Sporo jest zabawy z układaniem od dołu( przycinanie, upychanie pod listwy suchej zabudowy. Na górze po prostu bym rozłożył wełnę ponacinał przy konstrukcji wiązara. Prosze o porade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa7 26.11.2019 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 może nikt ci nie odpowiada bo teraz ocieplenie przy wiazarach sie wysypuje a nie bawi w upychanie wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.11.2019 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Ocieplnie powinno być pod dolnym pasem dźwigara. Najprościej to się opuszcza sufit i układa na profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad1239 26.11.2019 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Powinno czy musi? Są jakieś plusy tego ze bedzie na dole? Lepsza izolacja? Zastanawiam się nad tym żeby ja ułożyć na gorze, bo byłoby szybciej, rozwinolbym tylko rolki i ułożył cale na gorze, podłogę na gorze z osb położyłbym na dodatkowych legarach albo w miejscu gdzie będzie podłoga na gorze, dałbym wełnę na dole, a tam gdzie nie będzie podłogi!, na gorze. Ktoś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 26.11.2019 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Robiłem tak ja Ty - między wiązary 15 cm i reszta (20 cm) na górze. Moim zdaniem nie ma najmniejszego znaczenia czy dasz pod wiązar czy nad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad1239 27.11.2019 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 A mozna dac troche tu i troche tu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ig0r- 27.11.2019 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 A mozna dac troche tu i troche tu? Ja też dawałem między wiązary i następną warstwę na wiązary, poniżej idą kanały od reku i zostawiałem pustkę ok 15 cm na lampy wpuszczane w sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 28.11.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Można ułożyć wełnę również na górę wiązarów. Owszem najszybciej wykonuje się taką izolację usypując granulat np. GRNAROCK SUPER ale spokojnie można wykonać izolacje od góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts