twalaszek 26.11.2019 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Dzień Dobry, Być może ktoś miał problem i go rozwiązał. Mam system Galeco bezokapowy z maskownicą. Obecnie robiony jest dach i na etapie montażu widać problem. Jeżeli chce sie zachować spadek na rynnach okazuje się, że maskownica oparta na rynnach też ma spadek co powoduje, ze w stosunku do dachu słabo to wygląda. Wiem, ze Galeco zaleca poziomowanie ale i kierownik budowy oraz wykonawca zalecali delikatny spadek. Zgodziłem się na to ale teraz jakoś mnie to drażni. Może wymyślił ktoś jakąś modyfikację która poziomuje maskownicę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 26.11.2019 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Bo tych rynien nie kładzie się ze spadkiem. Ja też miałem taki dylemat i zrezygnowałem .Wszystkie rynny są ukryte w warstwie izolacji nakrokwiowej a z zewnątrz są zakryte deską okapową obitą blachą na rąbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.12.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2019 To jest niedopracowany system rynnowy. Tak naprawdę ta maskownica osłania tyko haki. Zastosuj ten system bez maskownicy i po problemie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts