cezary.pl 26.11.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Jak podnieść skrzydło opuszczonych drzwi na zawiasie z samozamykaczem? Mam takie drzwi, które opuściły się nagle i niespodziewanie. Zawias posiada śruby regulacyjne na klucz hakowy, ale one ani drgną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.11.2019 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 A jakie to drzwi (producent, seria)? bo domyślam się, że instrukcji nie masz? To może chociaż wrzuć zdjęcie (drzwi, zawiasów)- będzie łatwiej coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 27.11.2019 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 (edytowane) Producenta nie widać, ale klamka jest z firmy Horman. W środku zawiasu widać śrubkę, albo kołek, to coś posiada molet. @finlandia, dzięki za zainteresowanie:yes: PS. Dolny zawias nie posiada regulacji. Edytowane 27 Listopada 2019 przez cezary.pl ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.11.2019 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 W tym temacie nie pomogę (praktycznie nie montuję takich p.pożek), ale może spróbuj zadzwonic do Hormana... A w przypadkach "nagłego" opadnięcia polecam zrobienie tego samego, tj. na kolana i sprawdzić czy coś nie przeszkadza między progiem a drzwiami, np. uszczelka dolna (o ile jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 28.11.2019 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Z nagłym opadnięciem, to trochę podkoloryzowałem:D, ale faktycznie drzwi opuściły się w krótkim czasie.Z progiem nic złego się nie dzieje. Drzwi się ciężko zamyka i otwiera, bo opuszczone trą o próg.Kupiłem je i zamontowałem ze 12 lat temu na monit strażaków. Mam w obiekcie takich drzwi dwie pary i w żadnych, regulacji zawiasu nie mogę ruszyć.Horman raczej nic wspólnego po za dostarczeniem klamek z tymi drzwiami nie ma. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 28.11.2019 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Horman raczej nic wspólnego po za dostarczeniem klamek z tymi drzwiami nie ma. A może jednak ma? http://wrzucplik.pl/pokaz/1870738---mzfb.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.11.2019 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 A może jednak ma? http://wrzucplik.pl/pokaz/1870738---mzfb.html Dzięki za link. Dla mniej wytrwałych: instrukcja, strona 26, obrazek 2. Świetna instrukcja. Polecam ją wszystkim rodzimym producentom drzwi stalowych, bo bardzo mocno zaniedbują ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 28.11.2019 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Dzięki bwojtek.Intuicyjnie chciałem wykonać regulację jak z instrukcji str. 26, ale ani śrubka, kontra z moletem, ani ta na klucz hakowy nie dają się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 04.12.2019 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Uporałem się z regulacją moich drzwi. Zostałem bohaterem domu;) Okazało się że regulacja wysokości skrzydła z rysunku/instrukcji w moich drzwiach znajduje się na dolnym zawiasie. W górnym zawiasie jest tylko samozamykacz. Jeszcze raz podziękowania dla bwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts