kubex 26.11.2019 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Witam, Mam pytanie odnośnie klamki do kominka.Mam kominek Kratki MBA 17 prawy BS z gilotyną. Przy normalnym paleniu po pewnym czasie klamka tak się nagrzewa, że nie można jej dotknąć. Nic w tym dziwnego bo pewnie nie ma żadnej izolacji między stalowym kominkiem a stalową klamką. Czy tego w żaden sposób nie da się rozwiązać? Może ktoś doradzi z jakiego materiału zrobić taką klamkę, żeby nie przewodziła tak ciepła? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.11.2019 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Witam, Mam pytanie odnośnie klamki do kominka. Mam kominek Kratki MBA 17 prawy BS z gilotyną. Przy normalnym paleniu po pewnym czasie klamka tak się nagrzewa, że nie można jej dotknąć. Nic w tym dziwnego bo pewnie nie ma żadnej izolacji między stalowym kominkiem a stalową klamką. Czy tego w żaden sposób nie da się rozwiązać? Może ktoś doradzi z jakiego materiału zrobić taką klamkę, żeby nie przewodziła tak ciepła? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.Sprężynki się nie nagrzewają - znane od ponad 150 lat. Rurki z dziurkami.... Generalnie rękawicy się używa. To nie lodówka, tylko urządzenia ogniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubex 02.12.2019 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Sprężynki się nie nagrzewają - znane od ponad 150 lat. Rurki z dziurkami.... Generalnie rękawicy się używa. To nie lodówka, tylko urządzenia ogniowe. No ok... rozumiem, że to się będzie nagrzewało ale mam porównanie bo rodzice mają kominek 20lat i klamka żeby się nagrzała do temperatury w której nie da się jej dotknąć to trzeba palić na full i to długi czas. U mnie ledwo podpale, chwile się popali i już się jej nie da dotknąć. Zakładam, że poszli na łatwiznę i nie ma żadnej izolacji między klamką a wkładem a i sama klamka też pozostawia wiele do życzenia. Uderzę do jakiegoś ślusarza tylko zastanawiam się z czego to zrobić.. rurka z dziurkami to jest jakiś pomysł ale czy skuteczny - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 02.12.2019 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 W moim kominku klamka ( metalowa z drewnianym uchwytem ) jest zimna ale leży obok szyby . Zakłada się ją na króciec wystający z drzwiczek ( tych z szybą ) tylko w momencie otwarcia / zamknięcia . Może niech ślusarz cuś takiego Ci dorobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubex 03.12.2019 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 W moim kominku klamka ( metalowa z drewnianym uchwytem ) jest zimna ale leży obok szyby . Zakłada się ją na króciec wystający z drzwiczek ( tych z szybą ) tylko w momencie otwarcia / zamknięcia . Może niech ślusarz cuś takiego Ci dorobi To jest niezły pomysł Dzięki A też masz gilotynę czy normalne otwieranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 03.12.2019 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 To jest niezły pomysł Dzięki A też masz gilotynę czy normalne otwieranie? normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts