Mirekadam85 26.11.2019 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2019 Cześć, Zaczynam działać w branży budowlanej jako podwykonawca ogólnobudowlany. Mam pierwsze zlecenia, ale nie jestem pewien co do wielkości płacy. Wykonawca generalny oferuje mi 28 zł/h pomocnik i 30zł/h fachowiec. Moim zdaniem jest to za mało. Chciałbym usłyszeć opinie ludzi które są w temacie. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.11.2019 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Cześć, Zaczynam działać w branży budowlanej jako podwykonawca ogólnobudowlany. Mam pierwsze zlecenia, ale nie jestem pewien co do wielkości płacy. Wykonawca generalny oferuje mi 28 zł/h pomocnik i 30zł/h fachowiec. Moim zdaniem jest to za mało. Chciałbym usłyszeć opinie ludzi które są w temacie. Z góry dziękuję! Rozumiem że jeszcze wczoraj byłeś "kelnerem" ale dziś zostałeś "podwykonawcą" i jesteś zielony jak pietruszka? Z tego co wiem to różne pracy maja w budowlance rożne ceny, ale to raczej ceny za wykonana pracę za m2, za m3 czy inna jednostkę. Moze sprecyzuj coś wiecej o zleconej pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 27.11.2019 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Cześć, Zaczynam działać w branży budowlanej jako podwykonawca ogólnobudowlany. Mam pierwsze zlecenia, ale nie jestem pewien co do wielkości płacy. Wykonawca generalny oferuje mi 28 zł/h pomocnik i 30zł/h fachowiec. Moim zdaniem jest to za mało. Chciałbym usłyszeć opinie ludzi które są w temacie. Z góry dziękuję! Może idź na etat za 15pln/h, bo z tych 30-tu więcej Ci na rączce nie zostanie. Chyba, że Ci wszystkie koszty wracają, w co szczerze wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirekadam85 27.11.2019 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 no właśnie nic z tego. koszty mieszkania i td ja też pokrywam . Moim zdaniem to tak 35-40 zł/h było by dobrze, ale właśnie nie mam dużego doświadczenia i chciał bym się dowiedzieć ile tak płacą mniej-więcej podwykonawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 27.11.2019 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 no właśnie nic z tego. koszty mieszkania i td ja też pokrywam . Moim zdaniem to tak 35-40 zł/h było by dobrze, ale właśnie nie mam dużego doświadczenia i chciał bym się dowiedzieć ile tak płacą mniej-więcej podwykonawcą Po odliczeniu zus , podatku nie mówiąc o reszcie za dużo ci nie zostanie. Musisz to skalkulować żeby wiedzieć ile będziesz miał na czysto. Poz tym rzadko podwykonawca ma płacone na godziny chyba że chodzi o kalkulację roboczogodziny do kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 27.11.2019 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Chłopie! Po prostu policz. Zus 1320 Księgowa 100-150 (w małym mieście)Ubezpieczenie samochodu+przegląd 600 rocznie, czyli ok. 50/maśćPodatek od rachunków 6,5%Amortyzacja samochoduAmortyzacja narzędziI jeszcze coś po drodze, bo zawsze wypada coś a'la dzień wewnętrzny.Za te pieniądze... Nie ma sensu.Jeszcze o jakimś mieszkaniu piszesz.Idź na etat, albo zacznij poważne negocjacje. I daj sobie powiedzieć, że przecież masz mały zus. Ta zniżka jest dla Ciebie, a nie dla kogoś. Pamiętaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 27.11.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 no właśnie nic z tego. koszty mieszkania i td ja też pokrywam . Moim zdaniem to tak 35-40 zł/h było by dobrze, ale właśnie nie mam dużego doświadczenia i chciał bym się dowiedzieć ile tak płacą mniej-więcej podwykonawcą tu macie drodzy państwo cały nasz wątek w pigułce póki tani kredyt się nie skończy, puty dupeczki będą się budować puty sprzątaczki będą zamieniać 34 m2 na 220 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 27.11.2019 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Mylisz pojęcia. Koleś jest na niskim zusie i jakaś menda to chce wykorzystać. To nie ma nic wspólnego z kredytami. Raczej z ludzką chciwością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.11.2019 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Chłopie! Po prostu policz. Zus 1320 Juz niebawem prawie 1500.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts