doro 02.11.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Mamy duży pokój ale o trudnym wymiarze 8,5 x 3,15 , węższa scianki to kolankowe wys. 1,4 , a na południowej szerszej 70% to podwójne drzwi balkonowe z oknami po bokach. Może macie jakieś namiary na ciekawe projekty , ktore mogą być dla 13 -latka, bo brak mi weny zupełnie, a dziecię raczej wdalo się w mamę. Muszę to juz wreszcie uskutecznić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.11.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Dobrze Ci! Mój pięcioletni nastolatek strasznie mnie stopuje w zapędach designerskich i ma swoje pomysły-typu czerwone ściany,niebieskie meble i zielony sufit.... A ja pokoik mam dopracowany, co do szczegółu,a on mówi:"A właśnie,że nie...bo...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 02.11.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Właśnie, mój też ma swoją "wizję swojego pokoju" , a że jest zapalonym samochodziarzem, to wymyślił sobie: -zamiast normalnego oświetlenia-lampy i halogeny samochodowe -fotel samochodowy zamiast normalnego krzesła przy biurku -biurko zrobione z maski samochodowej -łóżko zamiast na zwykłych nóżkach -na kołach samochodowych i różne inne cuda m in. grafiti na ścianie(oczywiście jakiś samochód we wściekłych kolorach), tablice i kołpaki samochodowe zamiast obrazków... Co Wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 02.11.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Chłopcy lubią bardziej zdecydowane kolory ,wykorzystajmy u nich paletę granatów, niebieskości a jeśli zdecydujemy się na zieleń to o intensywniejszym odcieniu. Pamiętajmy aby łączyć kolory raczej na zasadzie kontrastu na przykład żółty z niebieskim , granat z popielatym . Oczywiście wszystko jest uzależnione od charakteru jaki chcemy nadać wnętrzu .Dla nastolatka możemy zaprojektować pokój w ciemniejszych barwach o futurystycznej tematyce. Wyobrażmy sobie , że pokój to przestrzeń międzygalaktyczna , użyjmy więc do pomalowania ścian granatów i błękitów. Meble mogą udawać statki kosmiczne , pomalujmy je srebrną farbą , dobudujmy nadstawki , które możemy wykonać samodzielnie wycinając je ze sklejki w kształcie korpusu rakiety i dokleić do wezgłowia łóżka. Podobny korpus zamocujmy nad szafą , w drzwiczkach wytnijmy okrągłe otwory imitujące okna sputnika i od środka wstawmy metalową siatkę albo kolorową płytę z pleksi. Na ścianie namalujmy fosforyzującymi farbami gwiazdy lub planety w układzie słonecznym .Będzie to wyglądało naprawdę efektownie. W razie czego służę radą , pozdrawiam z fantazją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 03.11.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Jako mama 13 letniej panieńki, ogłaszam iż w tym wieku, najbezpieczniej jest wstawić pudła kartonowe ( po co szafa ??) jakąś deskę od prasowania zwichrowaną ( lekcje się robi przecież na podłodze)skrzynka po ziemniakach pod kompa i materac na podłogę.Ściany do dowolnego malowania graffitti , pod sufitem żarówa w oknach na stałe pełne zaciemnienie.Żadnych kfiatków na parapetach. W ciągu pół roku z błękitów moja młoda weszła w czerń.Miast jakiegos wyglądu dizajernowatego, u niej przestrzeń na 21 metrach zajmują plakaty, plakaty, płyty..Nic się nie odzywam, bo to jej królestwo.I tak, co zrobisz będzie nie tak.A może zastosować atak z flanki :kochanie jaki pokój wolisz..taki jak ma Zośka czy jak Ulcia ? pozdrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 03.11.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Ziaba, no to rośnie ci "metalówa". Coś na ten temat wiem, tylko mój ma już 20. Ale pokoju na czarno nie pozwoliłam pomalować. Przyszedł taki moment, chyba ze dwa lata temu, że zdecydował się na lekki beżyk na ścianie i normalne meble. Tym beżykiem ciężko było pokryć graffiti, szczególnie czewone i czarne fragmenty, ale jakoś się udało bez skuwania tynku. Pozostało tylko pełne zaciemnienie. Na dziś, w dorobku nagrana płyta (nie polecam, nie da się tego słuchać ) i na przełomie listopada i grudnia - trasa koncertowa po Polsce (ktoś jednak tego słucha). Twierdzi, że wykładowcy na uczelni jakoś przeżyją jego dwutygodniową nieobecność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 03.11.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Joola Oklaski !! Zaposiadam tudzież syna 18 ladachwilowego. Przejście między jego światem a światem młodej przypomina wędrówkę Star Treka. Zupełnie inne światy. Czasem zaczynam się zastanawiać, czy bociany czegoś nie pomyliły kiedy mi kocotobołek słały. Ale jak widać ..z takich odłamów można wypielęgnować twórczą duszę. Mnie "ziabka" jakie dziecię będzie: jazzowate, metalowe czy disco polo. Byle dobre i człowiecze były. A w takim pokręconym wieku widzę, że każda jakakolwiek próba ukierunkowania według stylu rodzica przypomina raczej podlanie benzynką tlące się iskierki. I to tyczy się ścian , firanek czy koloru pościeli. I kanapki do szkoły, i mydła w łazience i pogody i w ogóle istnienia świata..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 03.11.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Joola Mnie "ziabka" jakie dziecię będzie: jazzowate, metalowe czy disco polo. Byle dobre i człowiecze były. I szczęśliwe. Jest nadzieja, że z większości extrem się wyrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.11.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Moje dziewczyny 10 i 5 lat już mają pokoje urządzone wszystko poukładane i pytanie jest tylko jedno mamo no kiedy zaczniemy już budować. A pomysły są różne tak samo rózne jak moje córki starsza spokojna to i pokój ma zaplanowany jak dla mnie normalnie Za to młodsza ściany pomalujecie mi na biało a resztę to ja sobie domaluje i nie ma dyskusji bo powiedzieliscie że to będą nasze pokoje i możemy je urządzać jak chcemy to ja tak chcę Raczej nie będziemy walczyć Efekty kiedys zamieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lia 05.11.2004 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 OOO, też byłam przygotowana na rożne hmm pomysły niecodzienne, ale to, co wymyśla moja ukochana 17-latka, przechodzi nawet najsmielsze oczekiwania. Fiolet w połączeniu z ciemnym brązem ( prawie czarnym), plus dodatki srebrno-metalowe. Odlot. Ale tak ma byc - jej kroleswto, ja sie nie wtrącam. Okres buntu i szalonych pomysłów każdy mieć musi... Potem pewnie im przejdzie. A nasza słodka maleńka 3 latka ma misie, jasne ściany, żółte i niebieskie dodatki. Jest słodko, przytulnie i wesoło. Jakie to szczęście urządzać dom dla naszych dzieci!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenka1719499715 09.11.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Moja 15-latka ma własny pokój dopiro od marca tego roku. Jak sobie zażyczyła prawie granatowe ściany to mi włosy stanęły dęba, ale sie przemogłam. Wyszło nieźle, uparłam sie na bordy pod sufitem, które złagodziły efekt.Mebli niewiele, łóżko piętrowe (pod spodem sofa do siedzenia) Wszystko w niebieskościach z dodatkiem żółtego. Do dekoracji użyła słońc i księżyców. I jestem zaskoczona, bo okazało się,że nieźle poradziła sobie sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 05.02.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Słuchajcie podnosze, coby nowego nie tworzyć. Mój "nastolatek" ma lat 9 Bardzo specyficzny gust. Upodobania sportowo- muzyczne. Kolejnosć przypadkowa. na razie ma staroscie powstawiane i chcemy zmienić i tu pojawia sie zasadnicza różnica poglądów... Dostałam kilka dni temu katalog voxa i oszalał na punkcie tych mebli... http://img682.imageshack.us/img682/8872/mlodziezowy1.jpg No i pytanie me: czy ktos zna jakies podobne? inne? freestylowe? odlotowe? młodziezowe? alternatywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamilka 05.02.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Mój wkrótce 9-latek ma własnie te mebelki z Voxa - wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni. Kolor drugi to niebieski - wybrany przez niego. Mamy szafy, szafki, komody ale nic z nadstawek - tak żeby wszędzie siegał. Biurko także inne ale pasuje do całości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 05.02.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 A funkcjonalność mebli? mam wrażenie że w tych pudełkach niewiele sie mieści. I cenę mają trochę za dużą jak dla mnie. "Nastolatek" ma spory pokój. dość duzo tych pudełek musielibyśmy naukładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamilka 06.02.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Na pojemność nie narzekamy, jak najbardziej na +, jedynie w tych małych kwadratowych komódkach jest ciasniej - ale tam akurat trzyma syn swoje drobiazgi szkolne i inne. Ona jest węższa od reszty. Zaleta tych mebli jest ich swoboda ustawianie/przestawianie, co jest na dole mozna postawic u góry i odrotnie, może stac także samodzielnie i y też pasuje. A drugi kolorek to u nas też ten jasniejszych - dąb rozbielony zdaje się to z nazwy . Np. szafki typu regał mogą stać samodzielnie , a mozna je ustawic na innych szafkach i wtedy są już jakby meble wyższe. Tak więc możliwośc dowolnego przestawiania także oceniam na +. Cena - to fakt nie jest najniższa. I jeszcze dodam o uchwytach szafek- jeśli ktoś preferuje "bezszelestne" to te na pewno takie nie są. Nam to jednak nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inez5 09.03.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Chłopcy lubią bardziej zdecydowane kolory ,wykorzystajmy u nich paletę granatów, niebieskości a jeśli zdecydujemy się na zieleń to o intensywniejszym odcieniu. Pamiętajmy aby łączyć kolory raczej na zasadzie kontrastu na przykład żółty z niebieskim , granat z popielatym . Oczywiście wszystko jest uzależnione od charakteru jaki chcemy nadać wnętrzu .Dla nastolatka możemy zaprojektować pokój w ciemniejszych barwach o futurystycznej tematyce. Wyobrażmy sobie , że pokój to przestrzeń międzygalaktyczna , użyjmy więc do pomalowania ścian granatów i błękitów. Meble mogą udawać statki kosmiczne , pomalujmy je srebrną farbą , dobudujmy nadstawki , które możemy wykonać samodzielnie wycinając je ze sklejki w kształcie korpusu rakiety i dokleić do wezgłowia łóżka. Podobny korpus zamocujmy nad szafą , w drzwiczkach wytnijmy okrągłe otwory imitujące okna sputnika i od środka wstawmy metalową siatkę albo kolorową płytę z pleksi. Na ścianie namalujmy fosforyzującymi farbami gwiazdy lub planety w układzie słonecznym .Będzie to wyglądało naprawdę efektownie. W razie czego służę radą , pozdrawiam z fantazją taaak, ale to propozycja dla syna do 11 roku życia- max. Potem wstydzilby sie sam mieszkac w takim wnętrzu a kolegów przyjmowal na korytarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 09.03.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 też mam takiego młodszego nastolatka i pomysly zmieniaja mu się rownie często jak mi na łazienkę )) wkońcu pokimś to ma... miała być czarno-szara fototapeta w kwiaty i szare ściany, teraz ma być beż w połączeniu z czekoladą. Mam nadzieje że jak zakupie farby to mu sie nie odmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chylinskaagol 01.11.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 OOO, też byłam przygotowana na rożne hmm pomysły niecodzienne, ale to, co wymyśla moja ukochana 17-latka, przechodzi nawet najsmielsze oczekiwania. Fiolet w połączeniu z ciemnym brązem ( prawie czarnym), plus dodatki srebrno-metalowe. Odlot. Ale tak ma byc - jej kroleswto, ja sie nie wtrącam. Okres buntu i szalonych pomysłów każdy mieć musi... Potem pewnie im przejdzie. A nasza słodka maleńka 3 latka ma misie, jasne ściany, żółte i niebieskie dodatki. Jest słodko, przytulnie i wesoło. Jakie to szczęście urządzać dom dla naszych dzieci!!! Trzylatka ma na pewno super pokój!!! A ta 17 latka to może fajnie wyglądać tylko musi ładnie rozplanować i urządzić :wiggle::wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapert 20.05.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Moi dwaj synowie mają w pokoju łóżko piętrowe i meble w odcieniu zieleni - koniecznie chcieli mieć na meblach akcenty militarne. Myślimy jeszcze o kolorze ścian - i chyba będą to jakeś odcienie zgaszonej żółci w połączeniu z szarością. Planujemy też zamontować chłopakom drabinkę gimnastyczną i drążek w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksii 21.05.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Fajne to łóżko, sami tworzyliście napisy? Tylko przy tej zieleni chyba bym nie dawała żółtego na ściany, bo zatraci się militarny klimta. Może lepiej coś takiego: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQV2XVO4K-rRKhUiayAito4hdSDj6VLI1B-zCRspVkQt0y1KKtM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts