sceptyk 02.11.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Witajcie! Podaję link do projektu http://www.projektownia.com.pl/wiazow.html. Jest to dla mnie wersja optimum z założeniem zlikwidowania lukarn i zastosowania okien połaciowych. Jeszcze nie budowałem domu i zamierzam zacząć na wiosnę, a teraz jestem o krok od wybrania projektu. Moja rodzina 2+1 działka 10a, front budynku niestety od strony zachodniej. Będę wdzięczny za opinie bardziej doświadczonych ode mnie osób. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 03.11.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Witaj, niestety twój link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 03.11.2004 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Niestety, chyba jestem za głupi i nie wiem jak stworzyć ten link, aby automatycznie wchodził, nie wiem czy korzystać z przycisku url Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 03.11.2004 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 http://www.projektownia.net.pl/wiazow.html Poprawiłem link, teraz jest już prawidłowy, przepraszam mój błąd, zamianst "net" wpisałem "com " Z góry dziękuję za opinię, na razie nie spotkałem wątku o tym domu na forum, ... no chyba, że znowu się walnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 03.11.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 http://www.projektownia.net.pl/wiazow.html teraz działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 04.11.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 a wiesz, że bardzo ładny ten domeczek prosty na zewnątrz, ciekawe wnętrze, naprawdę mi się podoba upewnij się czy zamiana lukarn na okna połaciowe nie utrudni korzystania z pomieszczeń(np. łazienki) - na stronie nie ma rzutu pionowego co do twojego pytania -faktycznie nie widzę tu poza lukarnami elementów typowo kasożernych nie może też być bardzo tani- bo nie jest mały- 152m2 p. użytkowej-ile p. netto(też nie ma na stronie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 04.11.2004 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 1. Dziękuję ani 67 za link, ja dalej nie wiem jak to się robi 2. Dziękuję adze_krakow za zainteresowanie. niestety nie mam przekroju, myślałem o podobnych domach w stylu praktycznego i doskonałego z muratora, które wielkościowo są podobne, ale mają wieksze wady, np. w praktycznym mały salon na dole i ten nieszczęsny brak komina, a doskonały nie ma pomieszczeń gospodarczych. Może znasz jaki w historii forum był dom o najlepszej relacji jakość- cena? f Dzisiaj kontaktowałem się z architektem z projektowni, żądają 1600 pln za projekt , a 2000 ze zlikwidowanymi lukarnami. trochę dużo jak na mój gust ciekawa czy ktokowlwiek na forum interesował się tym domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 05.11.2004 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 dom o najlepszej relacji jakość- cena? ? tego się nie da powiedzieć- różne są wymagania i za różne pieniądze ludzie budują widzę jednakże mamy podobny gust- "praktyczny" też mnie korcił(i odpadł z powodu kominka) a projekt "doskonałego"nawet zakupiłam (Jak mówisz o pom.gosp. to fajnie rozwiązał to Murator budując D-03 jako modelowy-zobacz np. w muratorze 03/02,dodatkowo dln. łazienka nadaje się właściwie na kotłownię z WC a nie łazienkę, miałam też pomysł na garderobę) tak na marginesie - patrzysz na cenę projektu -bardzo dużo kosztują adaptacje! Jeśli zlecisz autorom zmianę lukarn, a potem komuś innemu adaptację do działki +jakieśtam jeszcze zmiany to moim zdaniem przepłacisz, lepiej spytaj ich o zgodę na te lukarny a o cenę całej adaptacji pytaj swego architekta(kandydatów) pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 05.11.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 ja dalej nie wiem jak to się robi w swoim poscie klikasz URL na stronie do której dajesz link zaznaczasz adres (na niebiesko)i wciskasz Ctrl+C wracasz do postu, wciskasz Ctrl+V i klikasz URL mam nadzieję że dobrze to opisalam, też jestem neptek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 05.11.2004 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 witaj aga! rzeczywiście adaptacja u ojca projektu w konsekwencji może wygenerować dodatkowe koszty, to jest cenna rada i na peno ją zastosuję. dzisiaj dostałem wycenę domu m-130 konrada matuszewskiego do stanu surowego zamkniętego z instalacjami- 238.000 brutto. zamierzam puścić wątek na ten temat, bo nie wiem jak do tej ceny się ustosunkować, zamurowało mnie to że koszty robót ziemnych +fundamenty+ściany fundamentowe+izolacje mają wynosić 48.000 brutto sam nie wiem co o tym sądzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 06.11.2004 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 a co to za dom m-130? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 06.11.2004 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 niestety autor nie ma strony www, jest to wspaniały domek o powierzchni właśnie 130 m i jestem pewny, że w Twoim stylu. dach dwuspadowy i tylko jedna lukarna, połączony salon z kuchnią i pomieszczenia gospodarcze. Był publikowany na 108 stronie dwumiesięcznika "Własny dom" czerwiec- lipiec (29) 2004. może znajdę link na stronie tego czasopisma i tam coś znajdę- wtedy go podam.....w końcu już wiem jak publikować link i to dzięki komu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 06.11.2004 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 http://www.wlasny-dom.pl/projekty.php?a=szukaj&rodzaj=1&od=100&do=150&wlk=100&strona=16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 06.11.2004 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Wyszło!!! dlaje trzeba już kliknąć na ikonke m-130 jest w przezentacji obrotowej i rzutach, przyjemnego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 07.11.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda_oklaski.gif rzeczywiście domek prosty i ładny co ciekawe wewnątrz dość podobny do Wiązów-widać,że macie dość sprecyzowane wymagania szczególnie podoba mi się górna łazienka z aneksem (np pralnią)-rzadkie a potrzebne! co do kosztorysu-wydaje mi się przesadzony-ale wolałabym, żeby ci to powiedzieli praktycy(ja jeszcze niczego nie zbudowałam...) jedno jest pewne-ten domek nie zaskoczy cię nieprzyjemnie kosztami - jest na to za prosty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 07.11.2004 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 bardzo fajna klaszcząca buźka dziękuję a wracając do rzeczy to biję się z myślami dotyczącymi tej wyceny, trzeba będzie skontaktować się z innymi osobami, bardzo cieszę się, że Tobie również podoba się ten domek trochę martwię się, że wejście (front) będzie od strony zachodu, a co za tym idzie taras od wschodu i dodatkowy taras od strony...północy, ale od tej strony mam widok na las i na tym mi zależy tak przy okazji pytanie dla agi- co zrobiłaś z projektem Doskonałego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 08.11.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 nic. leży w szufladzie jak masz widok na las to ja bym się wogóle nie zastanawiała, każda strona świata ma swoje wady i zalety ja będę mieć taras wschodni(z wyboru), w dodatku solidnie zadaszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 08.11.2004 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 No właśnie, chyba się zdecydowałem na północ i wschód, tym bardziej, że puściłem wątek w tym temacie w "doświadczeniach" i wiele osób o dziwo nie widziało w tym większych problemów Co do projektu to chyba bardziej jestem za aleją wiązów ze zlikwidowanymi lukarnami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts