Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krispol , Wiśniowski czy Gros? Jaki producent bram garażowych?

Recommended Posts

Witam , stoję przed wyborem dwóch bram garażowych.

Firma Krispol 7500zł

Gross 8000zł

wiśniowski 10100zł

Pytanie czy warto dopłacić do bram wisniowskiego? Czy będzie to samo co np Krispol o ktorym slyszalem kilka dobrych opinii na tym forum ale niestety z lat poniżej 2010. Ktoś używa Krispola obecnie , albo kupywał go niedawno i może powiedzieć coś wiecej o tych bramach? Wybór niestety muszę podjąć jak najszybciej a w głowie ogromny mętlik...

Są to bramy to garazu wolnostojącego , w którym bede pracował raz w tygodniu , otwierane max raz dziennie . Automaty wiśniowski ma w pakiecie za + 800zł , ale chyba warto dołożyć do bardziej markowego napędu?

Pozdrawiam

Taka cena WIśniowskiego świadczy, że tam jest coś innego wycenione (może przemysł, może grubszy panel? albo inne akcesoria) bo na codzień te firmy są zbliżone cenowo.

Dziś Krispol jest tańszy - Black Friday i rabat 25% (jak masz ofertę z tego tygodnia to może już obejmuje ten rabat).

Montuję i serwisuję swoje bramy Krispol na co dzień, Nie mam uwag.

Bramy są identyczne ten sam kolor , okienka itp . Z tego co się orientuje najdroższy jest horman , potem wisniowski i właśnie ciut tańszy jest np krispol który mnie mocno interesuje . Mówisz ze zakładasz te bramy i nie ma z nimi żadnego problemu ? Nie ma sensu dopłacać do Wiśniewskiego ?

Cena obejmuje rabat na black friday ale z tego co mnie poinformował kolega to jest to 15 procent a nie 25 . Pozdrawiam i czekam na odpowiedz bo jeśli zdecyduje się na krispol to muszę zamówić go dziś póki jest właśnie ta promocja :)

Wiśniowski podniósł ceny i chyba trochę przesadził...

Krispol produkuje bardzo dobre bramy i nie ma z nimi problemów. Osobiście nie jestem tylko przekonany do automatów, które sprzedają.

Cos chyba w tym jest. Sasiad montuje krispola i tez mowi o slabej automatyce - mi zamontowal na BFT nie wiem czy to lepsze, ale zdalem sie na jego doswiadczenie. Z drugiej strony bramy przemyslowe stwierdzil ze maja duzo lepsza automatyke.

W czym ten BFT jest lepszy od proponowanych przez Krispol automatów Nice? Pytam poważnie, bo nie znam różnic.

Z drugiej strony - Krispol nie narzuca zakupu automatu. Można kupić samą bramę i zamontować dowolny automat i nie ma z tego tytułu żadnych "konsekwencji", szczególnie finansowych czy też gwarancyjnych.

W czym ten BFT jest lepszy od proponowanych przez Krispol automatów Nice? Pytam poważnie, bo nie znam różnic.

Z drugiej strony - Krispol nie narzuca zakupu automatu. Można kupić samą bramę i zamontować dowolny automat i nie ma z tego tytułu żadnych "konsekwencji", szczególnie finansowych czy też gwarancyjnych.

Problem polega na tym, że Krispol nie proponuje już automatów Nice jak to dawniej było ale "swojej produkcji". A te "swoje" jakoś mocno egzotycznie wyglądają i przypominają odkurzacz z marketu :D

Dla jasności nie mam osobistych złych doświadczeń z tymi automatami. Po prostu trzymam się od nich z daleka kierowany doświadczeniem życiowym i intuicją:no:

Ależ skąd! Mam w cenniku listę automatów do wyboru i to w znacznej mierze ode mnie zależy czy zaproponuję oryginalne Somfy, Nice, czy nieznacznie tańszy Starcus (podobno tej samej produkcji).