Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Głowica bnt podaje wodę zamiast zasysać

marcin.p0135

Recommended Posts

Dzień dobry,

Mam następujący problem. Dotyczy stacji zmiękczania z głowicą BNT1650F.

Zauważyłem że woda w zbiorniku z solą stoi od dłuższego czasu. Zacząłem ręcznie sprawdzać. Włączyłem program i obserwowałem. W części solankowanie o dziwo programator BNT zamiast zacząć zasysać wodę ze zbiornika podaje ją jakby uzupełniał wodę w zbiorniku. Pozostałe kroki programu działają normalnie.

Sprawdziłem chyba wszystko: inżektor, sitko, uszczelki, zbiornik i nic. Dalej to samo.

Proszę o pomoc jakieś mądre głowy, bo ja już rozkładam ręce.

Dziękuję i pozdrawiam.

Dzień dobry,

Mam następujący problem. Dotyczy stacji zmiękczania z głowicą BNT1650F.

Zauważyłem że woda w zbiorniku z solą stoi od dłuższego czasu. Zacząłem ręcznie sprawdzać. Włączyłem program i obserwowałem. W części solankowanie o dziwo programator BNT zamiast zacząć zasysać wodę ze zbiornika podaje ją jakby uzupełniał wodę w zbiorniku. Pozostałe kroki programu działają normalnie.

Sprawdziłem chyba wszystko: inżektor, sitko, uszczelki, zbiornik i nic. Dalej to samo.

Proszę o pomoc jakieś mądre głowy, bo ja już rozkładam ręce.

Dziękuję i pozdrawiam.

Zazwyczaj takie objawy daje problem z inżektorem - może być przytkany albo jest na nim jakiś osad... Akurat z tą konkretną głowicą nie miałem za dużo do czynienia (staram się unikać) ale tak to wygląda...