marcin.p0135 30.11.2019 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2019 Dzień dobry, Mam następujący problem. Dotyczy stacji zmiękczania z głowicą BNT1650F. Zauważyłem że woda w zbiorniku z solą stoi od dłuższego czasu. Zacząłem ręcznie sprawdzać. Włączyłem program i obserwowałem. W części solankowanie o dziwo programator BNT zamiast zacząć zasysać wodę ze zbiornika podaje ją jakby uzupełniał wodę w zbiorniku. Pozostałe kroki programu działają normalnie. Sprawdziłem chyba wszystko: inżektor, sitko, uszczelki, zbiornik i nic. Dalej to samo. Proszę o pomoc jakieś mądre głowy, bo ja już rozkładam ręce. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/251137-g%C5%82owica-bnt-podaje-wod%C4%99-zamiast-zasysa%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 02.12.2019 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Dzień dobry, Mam następujący problem. Dotyczy stacji zmiękczania z głowicą BNT1650F. Zauważyłem że woda w zbiorniku z solą stoi od dłuższego czasu. Zacząłem ręcznie sprawdzać. Włączyłem program i obserwowałem. W części solankowanie o dziwo programator BNT zamiast zacząć zasysać wodę ze zbiornika podaje ją jakby uzupełniał wodę w zbiorniku. Pozostałe kroki programu działają normalnie. Sprawdziłem chyba wszystko: inżektor, sitko, uszczelki, zbiornik i nic. Dalej to samo. Proszę o pomoc jakieś mądre głowy, bo ja już rozkładam ręce. Dziękuję i pozdrawiam. Zazwyczaj takie objawy daje problem z inżektorem - może być przytkany albo jest na nim jakiś osad... Akurat z tą konkretną głowicą nie miałem za dużo do czynienia (staram się unikać) ale tak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/251137-g%C5%82owica-bnt-podaje-wod%C4%99-zamiast-zasysa%C4%87/#findComment-7745993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts