szach11 01.12.2019 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Witajcie.Postawiłem domek narzędziowy w ogrodzie, ale stwierdziłem, że część jego wykorzystam do składowania drewna kominkowego. Jak duże muszą być otwory wentylacyjne naw/wyw, aby drewno miało dostateczna wentylacje. Bo w tym momencie na drewnie robią się białe naloty i domyślam się, że to grzyb z racji zbyt malej wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.12.2019 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Najlepsza drewutnia to taka która w ogóle nie ma ścian, tylko zadaszenie. Ale skoro posiadasz już taką ze ścianami to musisz zmienić sposób układania, przemiennie różną frakcję, aby nie było ułożone zbyt ściśliwe- dopasowanie i to powinno wystarczyć. Musisz również zachować odstęp od ściany, składowane drzewo nie może dotykać ściany(być do niej dosunięte) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.12.2019 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 A tak z innej... To jest ładnie ułożone drewno do kominka:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.12.2019 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Edytowane 1 Grudnia 2019 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 01.12.2019 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Drewno jest już poukładane, nie stoi przy ścianie i jest poukładane luźno. Otwory wentylacyjne są mi potrzebne mimo wszystko, dlatego pytam jakiej wielkości kratki zamontować i w których miejscach, aby zapewnić większy przewiew powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts