Indidual 02.12.2019 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 W projekcie mam lukarnę. Pod nią powinien (chcę) być okap. Na rzucie dachu i elewacjach jest, w przekrojach i na rzucie więźby dachowej już go nie ma. Proszę o poradę, jak wykonuje się okapy pod lukarnami. Załączam skan przekroju z zaznaczeniem gdzie chcę okap (na czerwono). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.12.2019 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 To co zaznaczyłeś jest "za" przekrojem czyli "za" lukarną. Jeżeli chcesz wykonać okap pod oknem lukarny wykonujesz trójkąty ściana stanowi jeden bok, krokwie drugi a w poziomie dajesz element podtrzymujący , mocujesz go do ściany i do krokwi do tych poziomych montujesz podbitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indidual 03.12.2019 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 To co zaznaczyłeś jest "za" przekrojem czyli "za" lukarną. Jeżeli chcesz wykonać okap pod oknem lukarny wykonujesz trójkąty ściana stanowi jeden bok, krokwie drugi a w poziomie dajesz element podtrzymujący , mocujesz go do ściany i do krokwi do tych poziomych montujesz podbitkę. Podobnie kombinowałem, ale kierbud chce się trzymać dokumentacji. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.12.2019 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2019 No i słusznie bo to istotna zmiana elewacji. W tej kwestii musisz rozmawiać z projektantem aby naniósł zmiany w projekcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts