pawelek321 02.12.2019 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Cześć.Będę kupować 4 niewielkie splity do dwóch domów. W 80% zależy mi na funkcji grzania.Jest możliwość kupna nowych, zapakowanych kompletnych urządzeń w dobrej cenie. Sprzedawca "podobno" kupił upadłą firmę i ma dużo sprzętów do zbycia.Oczywiście żadna gwarancja nie wchodzi w grę.Np panasonic, który najtaniej znalazłem w sklepie za 3500zł byłby za 2000zł.Często te urządzenia się psują?Czy przypadkiem z klimatyzatorami nie jest tak jak z lodówkami, że podczas transportu musi być na stojąco? Warto się w to pchać? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
recool 03.12.2019 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Agregat powinien być transportowany zgodnie z oznaczeniem na opakowaniu, zazwyczaj powinien stać pionowo. Jak dobrze "zagadasz" to dostaniesz jednostki nowe i z gwarancją w założonym budżecie, jak do grzania to zobacz może GREE. Decyzja należy do Ciebie Jaki model tego Panasonica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelek321 03.12.2019 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Marka Gree niezbyt do mnie przemawia.Śmiało poniżej 2000zł można nabyć budżetowego Daikina lub Mitsubishi.Tylko czy te najtańsze firmówki nie są marnej jakości?Panasonic Z20TKE 2kW za 2000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
recool 03.12.2019 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Wspomniany Panasonic jest zbyt słaby żeby odpowiedzieć na Twoje zapotrzebowanie można go szacować na 20 max 30 m2 GREE 5 lat gwarancji i grzanie do -22', może nie przemawia bo nie jest to popularna marka Według producenta Co trzeci klimatyzator na świecie został wyprodukowany w fabrykach Gree 60 mln wyprodukowanych klimatyzatorów rocznie 11 fabryk w 3 krajach Więc nie wiem czy słusznie ich przekreślasz szukając budżetowych rozwiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts