Nilhi 03.12.2019 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Rok temu kupiłam nowy kocioł - Saunier Duval Isotwin Condens35-B.Wszystko było ok do momentu pierwszego przeglądu. Bezpośrednio po pierwszym przeglądzie (październik) czujnik w kotle zaczął pokazywać utratę ciśnienia wody. Średnio 0,3-0,4bara tygodniowo, czasem mniej, czasem więcej.Na serwisanta czekałam do wczoraj.Wczoraj serwisant wymienił czujnik - wydawało się, że z kotłem wszystko jest ok.I od wczoraj straciłam 0,5bara - w jeden dzień.Odkryłam manometr na instalacji w innym miejscu - odczyt podobny jak na piecu (różnica 0,1bara).Nigdzie w domu, ani w piwnicy, ani na zewnątrz nie widzę żadnego wycieku.Co to może być i dlaczego każda wizyta serwisanta pogarsza sprawę? Będę wdzięczna za każdą sugestię, bo nie ogarniam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 03.12.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 sprawdzić naczynie przeponowe w układzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 03.12.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 I czym lub w jaki sposob Pani dopuszcza to powietrze do kotła po utracie cisnienia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nilhi 03.12.2019 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Dziękuję bardzo za podpowiedzi. Mąż koleżanki właśnie telefonicznie poinstruował mnie gdzie najczęściej są te przecieki i jednak to był po prostu przeciek. Nie tylko nie wpadłabym na to, żeby go szukać w skrzyneczce, ale nawet nie wiedziałam, że taką mam Mówię - blondynka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts