rustin 05.12.2019 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Jaką macie temperaturę CWU ? Ja mam 45'Ile macie ustawione zwiększenie temp zasilania od zadanej CWU? U mnie jest 45' + 10' zwiększenie zasilania , kocioł podgrzewa wodę temp zasilania 55', nie odczuwam dyskomfortu z racji dłuższego grzanie, histereza w kotle chyba jest automatyczna i wynosi 5', dogrzanie do zadanej trwa bodajże mniej jak 10min. Ustawiłem zakładając, że będzie ekonomiczniej ponieważ kocioł podgrzewa CWU i zachodzi kondesacja, ale czy tak jest ? Przy tej pogodzie gdzie kocioł też grzeję podłogówkę nie da się stwierdzić po miesiącu czy zużycie jest mniejsze. Fabrycznie jest chyba ustawione podbicie temp o 35' . Kiedy jest ekonomiczniej i jak macie ustawione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 05.12.2019 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Ja mam 65 i nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 05.12.2019 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 co 65 ? CWU zadane czy temp zasilania podczas grzania CWU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 05.12.2019 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Na CO idzie mi 29 stopni(podłogówka) a na CWU 65 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 05.12.2019 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Jaką macie temperaturę CWU ? Ja mam 45' Ile macie ustawione zwiększenie temp zasilania od zadanej CWU? U mnie jest 45' + 10' zwiększenie zasilania , kocioł podgrzewa wodę temp zasilania 55', nie odczuwam dyskomfortu z racji dłuższego grzanie, histereza w kotle chyba jest automatyczna i wynosi 5', dogrzanie do zadanej trwa bodajże mniej jak 10min. Ustawiłem zakładając, że będzie ekonomiczniej ponieważ kocioł podgrzewa CWU i zachodzi kondesacja, ale czy tak jest ? Przy tej pogodzie gdzie kocioł też grzeję podłogówkę nie da się stwierdzić po miesiącu czy zużycie jest mniejsze. Fabrycznie jest chyba ustawione podbicie temp o 35' . Kiedy jest ekonomiczniej i jak macie ustawione ? To zależy od kotła ja mam vissmana ustawione cwu na 48 stopni u mnie histereza z tego co pamiętam wynosi 3 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 05.12.2019 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Jaro106 czy pytam o histereze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts