Mateusz711 05.12.2019 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2019 Witam, proszę o opinie. mam bardzo spękaną płatew i zastanawiam się czy coś z tym robić. Miałem podobny problem z murłatą, którą usztywniłem stalową blachą, przykręcając do wieńca. W przypadku płatwi, jedyne co przychodzi mi do głowy to złapanie taśmą stalową średnio co 100 cm w kilku punktach. Takie rozwiązanie wydaje mi się lepsze niż jakieś wkręcanie, które mogło by dodatkowo naruszyć płatew. Pęknięcia są duże (można włożyć palec) i sięgają co najmniej połowy przekroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.12.2019 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2019 Zostało zamontowane niecertyfikowane, mokre drewno. Pęknięcia drewna to normalna rzecz ale nie tak głębokie. Powinien to obejrzeć kierownik budowy. Obejma z blachy grubości minimum 2 mm wydaje się dobrym rozwiązaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts