Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeszkody w zbudowaniu własnego domu

Co jest największą przeszkodą:  

94 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co jest największą przeszkodą:

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W boskim Krakowie na WZ samego przyłącza elektrycznego czekałam ponad 6 miesięcy

Gdzie TY mieszkasz?

w raju?

Te 3 tygodnie to najbardziej szokujaca wiadomość jaka w życiu przeczytałam/usłyszłam

A może jesteś za "sztywna",zbyt przepisowa?Może czas na mniej formalne załatwianie sprawy?Na uśmiech,flachę,czekoladki czy miłą rozmowę?Jesteś prawnikiem,więc chyba nie wierzysz,że to państwo normalnie funkcjonuje.

inne, czyli kasa bo ceny są przewidywalne o tak :o .

Ciekawe, że poza sezonem budowlanym to się od razu promocje i opusty zaczynają. Niby fajnie, ale to oznacza, że w sezonie, gdzie obrót największy, a marża powinna być niska to sięceny winduje, a po sezonie nie dość, że obrót niewielki to jeszcze stać na opusta.

Kartel, normalny kartel. :x

• 5 years później...

Myślę, że największą przeszkodą w podjęciu decyzji o budowie domu jest brak stabilizacji w kwestii pracy, regularności przychodów, a jeżeli to przeskoczymy (na przykład zmienimy pracę i nagle jest dobra pensja i umowa na czas nieokreślony), to nagle największą przeszkodą jest ta mała stabilizacja, którą uzyskaliśmy. Przecież jest nieźle - zarabiamy, mieszkamy na przykład z rodzicami, dzielimy opłaty, jest ok, rodzina nie jest konfliktowa, wręcz odwrotnie - kochana i pomocna, może trochę ciasno, ale przecież nie jest najgorzej. A tu trzeba podjąć decyzję o skoku głową naprzód w budowę, która egoistycznie będzie wyciągać z nas pieniądze, uwagę i czas.

Powiem jedno - warto się odważyć i skoczyć. :)

• 3 weeks później...