pierwek 10.12.2019 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Witam Pytanie do osób które mają więcej niż jeden falownik w swojej instalacji. Czy na głównej tablicy el. jest jeden rozłącznik do wszystkich falowników? Jak to się realizuje? Rozwinę to: Za każdym falownikiem po stronie AC jest rozłącznik FR, później kablami YKY czy YDY leci sobie do głównej rozdzielnicy el. domu i tam wszystkie te kable idą na jeden rozłącznik? Mam już działającą instalację FV (falownik jednofazowy) i dokładam kolejny falownik tym razem 3faz. Czy wpinam ją na ten sam rozłącznik FR w rozdzielnicy el.domu?( Rozłącznik jest 3faz.) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.12.2019 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Ja mam tak jak Ty i mam wyłączniki indywidualne na każdy z falowników(w swoich skrzynkach zabezpieczeń) i jeden główny w tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 10.12.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Witam Pytanie do osób które mają więcej niż jeden falownik w swojej instalacji. Czy na głównej tablicy el. jest jeden rozłącznik do wszystkich falowników? Jak to się realizuje? Rozwinę to: Za każdym falownikiem po stronie AC jest rozłącznik FR, później kablami YKY czy YDY leci sobie do głównej rozdzielnicy el. domu i tam wszystkie te kable idą na jeden rozłącznik? Mam już działającą instalację FV (falownik jednofazowy) i dokładam kolejny falownik tym razem 3faz. Czy wpinam ją na ten sam rozłącznik FR w rozdzielnicy el.domu?( Rozłącznik jest 3faz.) Pozdrawiam Rozłącznik może być jeden ale każdy obwód między rozdzielnią a konkretnym falownikiem powinien być zabezpieczony czy to wyłącznikiem typu S czy też bezpiecznikiem topikowym. FR nie zabezpiecza obwodu w przypadku zwarcia czy też przeciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysju 10.12.2019 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Hi U siebie stosuje rozłączniki bezpiecznikowe, czyli oprawki dające przy rozłączeniu widoczną przerwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts