skinnerpl 10.12.2019 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Cześć. Mam pewien kłopot z firmą zajmującą się montażem paneli. Zamówiłem u nich kompletną usługę. Sprawę mieli elegancką bo nie było ościeżnic. Po zamontowaniu ościeżnic okazało się, że maskownice nie zasłaniają całej dylatacji, centymetr zostaje nie zasłonięty. Zgłosiłem im to 3 tygodnie po ich montażu, przyjęli do wiadomości, powiedzieli, że przyjadą naprawić. Po miesiącu nikt nie się nie zjawił - widocznie sobie zapomnieli i zapytałem czy ma ktoś za nich przyjechać to naprawić. Dałem im drugą szansę na naprawę, z której też nie skorzystali - również nie zjawili się w umówionym terminie, montażysta dzwonił, że jest na innej robocie a dopiero dostał informację, że miał się u mnie zjawić. Teraz wypierają się i mówią, że panele są dobrze zamontowane (co powtarzają jak mantrę) i że wcześniej ościeżnic nie było i jedyne co to chcieli być uprzejmi i zakitować otwory bo to nie jest ich problem. Żeby to obejrzeć, nawet nikt się nie zjawił. Jednej ościeżnicy jeszcze nie mam, ponieważ mamy dylemat jakie drzwi wstawić, załączam zdjęcie pomiaru za pomocą metrówki. Powiedzcie mi czy słusznie uważam, że montaż jest wykonany niepoprawnie? Jeżeli słusznie, to chciałbym dowodzić swoich racji przed sądem, jeżeli nie będzie innego wyjścia, żeby to wyglądało jak należy, a także, żeby na przyszłość nikt inny podobnych problemów nie miał. Z góry dziękuję za rozwianie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 10.12.2019 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Jakie są wymiary opasek?Czy przed montażem oni znali te wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skinnerpl 10.12.2019 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 opaska ma 6 cm szerokości, to są standardowe drzwi z ościeżnicami DRE z półki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 10.12.2019 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 opaska ma 6 cm szerokości, to są standardowe drzwi z ościeżnicami DRE z półki, Grubość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skinnerpl 10.12.2019 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) 12 mm, w tym, że na grubość już połowa opaski zakrywa całą dziurę W załączniku przesyłam jak zostały położone płytki, a jak panele. W tym że ten kwadrat występuje w połowie przypadków spośród 5 sztuk drzwi. A w drugiej połowie opaska zakrywa cały otwór. A tu gdzie są płytki takiego czegoś w ogóle nie ma. Edytowane 10 Grudnia 2019 przez skinnerpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 10.12.2019 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Jeśli wiedzieli o wymiarach, to dziury są z ich winy. Brak etyki zawodowej. Ale to normalne w Polsce. Jeśli to uczciwa firma, to powinni poprawić. W sądzie mogą sie ķłócić, że dylatacje, itp...A sądy... wiadomo jakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skinnerpl 10.12.2019 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 No właśnie nie chcą, powiedzieli, że z ich strony jest dobrze. Ja zmierzyłem, że odstęp od ściany do panela w miejscu gdzie jeszcze nie ma ościeżnicy wynosi 24mm (pierwsze foto), a takich dylatacji to chyba nigdzie nie robią. Drugą sprawą jest to, że wkręty przykręcili bezpośrednio w bloczek silka i ytong bo "tak lepiej trzyma". A dziś jeszcze dowiedziałem się, że tu gdzie zaczynają od 15 cm odcinka panelu jako przesunięcie to błąd w sztuce i faktycznie jest miejscami szczelina pomiędzy panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 10.12.2019 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Ten błąd w sztuce nie jest istotą rzeczy. Dylatacja 25 mm to stanowczo za dużo. Do sądu ich, z taką dylatacją powinieneś wygrać.Gdzie to, w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skinnerpl 10.12.2019 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Katowice,zastanawiałem się nad ekspertyzą od rzeczoznawcy, tylko, że jeden sobie zażyczył 6000 zł (ustna kosztuje połowę kwoty piśmiennej), co uważam za lekką przesadę, takie są ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 10.12.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Katowice, zastanawiałem się nad ekspertyzą od rzeczoznawcy, tylko, że jeden sobie zażyczył 6000 zł (ustna kosztuje połowę kwoty piśmiennej), co uważam za lekką przesadę, takie są ceny? Ja, k...a pi....ę, nie mogę uwierzyć że aż taki wyzysk jest w tym śmiesznym kraiku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skinnerpl 10.12.2019 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Ja, k...a pi....ę, nie mogę uwierzyć że aż taki wyzysk jest w tym śmiesznym kraiku! Od razu połączyłem wątki dlaczego u nas się tak traktuje klienta jak się traktuje. Narzędzia do walki z tym procederem są dość drogie, nawet przy możliwości odzyskania całej kwoty poświęconej na walkę po wygranym procesie. W którym momencie swojej edukacji popełniłem błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorys 10.12.2019 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 6 kafli za ekspertyzę dotycząca paneli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaro106 10.12.2019 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Katowice, zastanawiałem się nad ekspertyzą od rzeczoznawcy, tylko, że jeden sobie zażyczył 6000 zł (ustna kosztuje połowę kwoty piśmiennej), co uważam za lekką przesadę, takie są ceny? Przecież to byłą kwota na odczepnego żeby się petent odczepił i dupy nie zawracał z takimi pierdołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 10.12.2019 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 W którym momencie swojej edukacji popełniłem błąd? To nie wina edukacji, która tutaj, podobnie jak uczciwość, praktycznie nie występuje. Nie Twoja wina - urodziłeś się w takim kraju, to teraz tylko stękać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skinnerpl 10.12.2019 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 6 kafli za ekspertyzę dotycząca paneli??? Przecież to byłą kwota na odczepnego żeby się petent odczepił i dupy nie zawracał z takimi pierdołami. Zapytał ile ich mam, powiedziałem, "a z 60m2" to od razu stwierdził, że mi się to nie opłaca. W takim razie popytam jeszcze, może znajdę kogoś do 1000 zł chociaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Superior 11.12.2019 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 od razu stwierdził, że mi się to nie opłaca. Nie opłaca się dbać o jakość zamówionej usługi? Czy nie opłaca się, bo tak kroi? Co ów chciwy znawca mógł mieć na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.12.2019 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2019 Cześć. Mam pewien kłopot z firmą zajmującą się montażem paneli. Zamówiłem u nich kompletną usługę. Sprawę mieli elegancką bo nie było ościeżnic. Po zamontowaniu ościeżnic okazało się, że maskownice nie zasłaniają całej dylatacji, centymetr zostaje nie zasłonięty. Zgłosiłem im to 3 tygodnie po ich montażu, przyjęli do wiadomości, powiedzieli, że przyjadą naprawić. Po miesiącu nikt nie się nie zjawił - widocznie sobie zapomnieli i zapytałem czy ma ktoś za nich przyjechać to naprawić. Dałem im drugą szansę na naprawę, z której też nie skorzystali - również nie zjawili się w umówionym terminie, montażysta dzwonił, że jest na innej robocie a dopiero dostał informację, że miał się u mnie zjawić. Teraz wypierają się i mówią, że panele są dobrze zamontowane (co powtarzają jak mantrę) i że wcześniej ościeżnic nie było i jedyne co to chcieli być uprzejmi i zakitować otwory bo to nie jest ich problem. Żeby to obejrzeć, nawet nikt się nie zjawił. Jednej ościeżnicy jeszcze nie mam, ponieważ mamy dylemat jakie drzwi wstawić, załączam zdjęcie pomiaru za pomocą metrówki. Powiedzcie mi czy słusznie uważam, że montaż jest wykonany niepoprawnie? Jeżeli słusznie, to chciałbym dowodzić swoich racji przed sądem, jeżeli nie będzie innego wyjścia, żeby to wyglądało jak należy, a także, żeby na przyszłość nikt inny podobnych problemów nie miał. [ATTACH=CONFIG]438060[/ATTACH] Z góry dziękuję za rozwianie wątpliwości. bez względnie ma Pan rację. Błąd wykonawcy. Wystarczy 12mm dylatacja a nie 25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts