KrisuKW 11.12.2019 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Witam. W domu rodziców (dom piętrowy z poddaszem nieużytkowym) chciałbym ocieplić strop nad pomieszczeniem ogrzewanym, obecnie są tam wyspane trociny wymieszane z wapnem. Zależy mi na tym, żeby nie obciążać zbytnio tego stropu, dom budowany na początku lat 90 i nie jestem pewien co do jakości tego stropu. Poddasze w głównej mierze używane jako rupieciarnia, na niedużym kawałku są sznurki do rozwieszania ubrań mokrych po praniu. Ocieplenie chciałem wykonać w następujący sposób od strony stropu 1. Folia budowlana 0.3 mm2. 2 x 10 cm styropianu3. Plyta OSB 12 mm Czy takie ocieplenie ma sens??Pomiędzy styropian, a płytę OSB dawać jakąś folię?? Wkoło pomieszczenia mam zamiar jeszcze przykleić styropian do ściany kolankowej (sciana wykonana z pojedynczej cegły silikatowej 12 cm) o grubości 10 cm i wys. 50 cm Najistotniejszy dla mnie warunek to to żeby ograniczyć do min. obciążenie tego stropu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts