Pawel1806 14.12.2019 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Witam wszystkich.Od pewnego czasu głowie się nad jedna sprawa.Mam podłączone wszystko na jednej pompie (grzejniki, Cwu, podłogówka tylko w łazience).Czy mogę zamontować jakieś urządzenie tak aby regulować pracę podłogi, która jest cały czas za gorąca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 14.12.2019 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Witam wszystkich. Od pewnego czasu głowie się nad jedna sprawa. Mam podłączone wszystko na jednej pompie (grzejniki, Cwu, podłogówka tylko w łazience). Czy mogę zamontować jakieś urządzenie tak aby regulować pracę podłogi, która jest cały czas za gorąca? Masz pewnie piec na węgiel? W układach takich jak twój daje się tzw mieszacz. Ale może najpierw spróbuj zmniejszyć przepływy tej wody na pętli podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel1806 14.12.2019 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 A czy taki mieszacz sprawdzi się gdy zamontuję go tylko na pętli podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel1806 14.12.2019 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Pięć mam na węgiel tzn ekogroszek z podajnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 14.12.2019 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Jeśli podłogówkę masz tylko w jednym miejscu to zmniejsz tam przepływ jakimś zaworem. Mieszacz to już komplikacja układu. Spróbuj najpierw zmniejszyć przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts