esueligiea7 14.12.2019 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Witam, udało mi się położyć na jednej ze ścian w mieszkaniu płytki z cegły rozbiórkowej. Za rekomendacją jako fugi użyłam zaprawy murarskiej, która po wyschnięciu wyszła za jasna i kompletnie nie pasuje do płytek. Moje pytanie brzmi, czy mogę coś jeszcze zrobić, żeby pogłębić jej kolor? Czy jakiś impregnat do cegieł, który wg swoich właściwości ma pogłębiać kolor sprawdzi się przy tej zaprawie? Czy może kupić zaprawę o ciemnym kolorze (tylko jaką?) i na tę istniejącą położyć warstwę nowej? Czy ktoś z Was ma doświadczenie w takiej sytuacji? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 14.12.2019 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Kub barwnik do farb > zrób taki wodnisty i pomaluj cienkim pędzelkiem >najpierw zrób próbę ,jak będziesz zadowolony zaimpregnuj fugę gruntem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.12.2019 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Olej do klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 15.12.2019 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Przecież chodzi o podbarwienie zaprawy w fugach > możesz jeszcze użyć barwnika do betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegłamaster 25.11.2021 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 Niektórzy fachowcy rysują ołówkiem i rozmazują go przyciemniając fugę, ale sam nie próbowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts