kondzio754 14.12.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2019 Witam, Mam pytanie odnośnie pompy od ogrzewania podłogowego a mianowicie posiadam grudnfos alpha 1 25-60 do ogrzewania podłogowego które znajduje się na dwóch poziomach domu i wychodzi razem około 1200 m podzielona na dwa rozdzielacze po 7 obiegów i problem jest w tym że gdy są otwarte wszystkie obiegi rotametry na rozdzielaczach nie wskazują przepływów, dopiero zamkniecie 13 obiegów z 14 daje na jednym maksymalny przepływ 1,5 L . Czy ta pompa nie jest za słaba ?? chodzi na ostatnim biegu który oznacza podłogówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 15.12.2019 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Jak wygląda zasilanie rozdzielaczy OP - jakie średnice rur?Czy inne biegi pracy pompy były sprawdzane?Czy wcześniej były problemy z instalacją, czy to jest pierwsze uruchomienie?Czy instalacja OP była odpowietrzana?Może jest jakiś schemat tej instalacji wraz z info o średnicach rur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.12.2019 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 A filtr czysty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondzio754 16.12.2019 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 pompa sprawdzana na wszystkich biegach wczesniej nie przyglądałem sie temu ponieważ piec byl uruchamiany jak była budowa a teraz gdy mieszkam nagrzewa sie tylko najmniejszy obieg w lazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 16.12.2019 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Co jest źródłem ciepła i jak wygląda sama kotłownia, może jest jakiś schemat?Czy to na co zwracał przedmówca tj. filtry rzeczywiście były sprawdzane, czy są czyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondzio754 17.12.2019 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Źródło ciepła to piec kostrzewa mini bio luxury 12kw Schematu nie mam zrobie zdjecie jak wrócę z pracy . Filt wyczyscilem bo byl troche zabrudzomy ale dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts