Dollores 15.12.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 (edytowane) Witam, Szukałam na różnych forach jednak nie znalazłam jednoznacznej odpowiedzi. Drzwi Porta wewnętrzne po montażu aby je zamknąć trzeba za każdym razem je docisnąć. Co ciekawe, usunięcie uszczelki wciskanej niweluje ten problem. Niestety zawiasy Porta są wkręcane - brak otworów do regulacji. Czy istnieje szansa na regulację tych drzwi? Bądź czy istnieje szansa wymienić uszczelkę na jakąś cieńszą? W jednych drzwiach tak mocno trzeba pociągnąć drzwi aby je zamknąć, że już klamka odchodzi od drzwi. Proszę o porady Edytowane 15 Grudnia 2019 przez Dollores Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.12.2019 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Zeszlifowac lekko gniazdo na język zamka które masz na ościeżnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.12.2019 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2019 Niektóre drzwi:- tak mają. - mają źle obsadzony zamek, tzn. może wystarczy poprawić jego mocowanie (przekręcić dwie śrubki)- jak wyżej, ale dotyczy zaczepu- mogą być krzywo wstawione - brak pionu powoduje konieczność ich nagięcia- mogę być krzywe (w sensie skrzydło)itd. Także opcji jest sporo. Porta z założenia jest spasowana nieźle, także należy ustalić przyczynę. Można też regulować zawiasy (wkręcanie jest formą regulacji) lub piłować zamek o czym napisał wyżej Jareko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts