BobiBudo 16.12.2019 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Pytanie o Wasze doświadczenia (i efekty poszukiwań) jak w temacie. czyli: przesuwne, chowane w ścianę,nie muszą zawierać fajerwerków wzorniczych (dizajnerskiech - się zwykło mówić),mają działać a nie się psuć... krótko mówiąc poszukiwany standard ale solidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 16.12.2019 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 Ja z kolegą właśnie robimy remont mieszkania i wstawiamy takie drzwi łazienkowe z firmy Porta. Zepsuć to się tam nie ma co, ale jak dla mnie stelaż mógłby być bardziej sztywny w miejscu gdzie drzwi wchodzą w ścianę. Po zabudowaniu regipsem ściana w tym miejscu ugina się podczas nakładania szpachli. Być może po zamontowaniu dedykowanej ościeżnicy trochę się usztywni, ale to MDF... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.12.2019 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2019 System chowany w ścianę to dwa elementy: 1. Kaseta. I tą kupisz albo u producenta/sprzedawcy drzwi albo na wolnym rynku. Dominuje u nas dwie marki: polska Laguna i włoska Eclisse. Patrzę na ceny w sieci - od 600 do 1200zł. Ostatnio zamawiałem droższą, ale przewidującą perfekcyjne wykończenie gładzią (bo partyzantkę to na każdej można robić). 2. Drzwi / skrzydło. Zamawiasz jakie Ci się podoba, ceny od 200 do 2000zł w zależności od upodobań. Zaznacz tylko że do systemu przesuwnego by było proste i z rowkiem na prowadzenie. No i element trzeci... czyli zabudowa ościeżnicy. W niektorych firmach można takie zamówić - np. robiłem z Porty i DRE. Ma ograniczenia co do grubości ściany, ale zakładam że Twoja będzie budowana zgodnie z normą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 19.12.2019 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2019 Ostatnio zamawiałem droższą, ale przewidującą perfekcyjne wykończenie gładzią Przecież kaseta jest obudowywana płytą K-G i gładź dopiero na to. Co ma więc kaseta do gładzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.12.2019 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2019 (edytowane) Przecież kaseta jest obudowywana płytą K-G i gładź dopiero na to. Co ma więc kaseta do gładzi? Tak, ale ścianka to jedno, a wykończenie jej w obrębie drzwi to drugie. Na tym rysunku z katalogu Porty zaznaczyłem Ci elementy, które możesz kupić razem z kasetą od producenta: Albo wybierając tylko kasetę kombinować z wykończeniem we własnym zakresie, co oczywiście jest możliwe. Kaseta Sytesis z firmy Eclisse zawiera elementy zastępujące zabudowę. Edit: widziałem ostatnio na fb podobny temat. Ktoś wrzucił foto swoich rozsuwanych samoróbek z ceną 200zł. Koszt - to tylko szyna jezdna, reszta wykonana własnoręcznie z odpadów po starej szafie. Edytowane 24 Grudnia 2019 przez finlandia dopisek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 21.01.2020 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Na upartego można kupić system "loftowy" w Laroy'u i użyć starych drzwi. Wszystko zabudować GK aby nie było widać systemu jezdnego i tyle w temacie. Warto popatrzeć na kilka katalogów i porównać choćby rysunki techniczne.Co do producentów kaset to popatrz jeszcze Leona sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 05.02.2020 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 System chowany w ścianę to dwa elementy: Ostatnio zamawiałem droższą, ale przewidującą perfekcyjne wykończenie gładzią Czy może chodziło Ci o system bezościeżnicowy? Może wrzucisz link będzie mi łatwiej skumać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobiBudo 05.02.2020 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 widziałem ostatnio na fb podobny temat. Ktoś wrzucił foto swoich rozsuwanych samoróbek z ceną 200zł. Koszt - to tylko szyna jezdna, reszta wykonana własnoręcznie z odpadów po starej szafie. Jak znajdziesz to daj linka proszę... Chłonę inspiracje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.02.2020 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2020 Ciężko znaleźć, jak to w grupach na fb. Co innego na forum A poważnie: tam inspirująca była tylko kwota. Myślę że za 200 zł można kupić system do drzwi przesuwnych. Drzwi ze starej szafy już wymagają jej posiadania i chęci rozebrania A z pozostałych elementów można próbować wycinać jakieś maskownice itp. Tak czy inaczej - to robotka dla majsterkowicza a i efekt taki sobie. Myślę że stara zasłonka nie byłaby mniej atrakcyjna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts