Swiru201 17.12.2019 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2019 Witam forumowiczów Szukam porady , mam dwa okna balkonowe zamontowane na pianke, wszystko jest już wykończone i mieszkamy od kilku lat ale strasznie od tych dwóch okien ciagnie od strony podlogi w odległości 40 cm , różnica jest taka że przy - 5 na zewnątrz w domu na piętrze mam 21 st C a przy oknie 16-17. Okna są szczelne wszystko sprawdzalem. Nie montowali na tzw ciepłe progi bo jeszcze nie było na to mody. Balkony wykończone płytkami, zrobiona i ocieplone od dołu styro 5 cm. Pyt. Czy jest jakiś sposób aby to docieplic bez wielkiej demolki. Czy już skazany jestem na wymianę okien lub okładziny z koca . Czy można np. podkuc wylewkę pod okno od wewnątrz pod oscieznice wydłubać stara piankę i docieplic to jakoś inaczej. Jakieś pomysly. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 22.12.2019 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2019 Jak chcesz ten mostek jeszcze ograniczyć, to balkon od góry ocieplić trzeba. Albo dogrzewać o grzejnikiem kanałowym zamontowanym tuż przed oknem balkonowym. Działania w środku domu są dużo mniej skuteczne na dluższą metę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts