luk4sh88 18.12.2019 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2019 Witam,mam u siebie kociołek Metal Fach Smart Plus 20, Moc nominalna 20 Kw, Dom nowy jeszcze nie ocieplony 140 m2, podłogówka w całym domu, dodatkowo 2 grzejniki, w garażu i nad garażem , małe pomieszczenie. Stosuje węgiel, Ecopower, kolega ma ten sam piec i ten sam węgiel 3 rok i bez problemów. A teraz opis jaki mam problem.Przesyłam poniżej link do zdjęchttps://steeler-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/lukasz_andrukiewicz_steeler_onmicrosoft_com/EgevfHhzDQpPhIVi1fThgdkBcwCXbx8YJaaOy16fpEefMQ?e=hLYhel Nie chce mi wbić temperatury do 65 stopni, ponieważ tak jest histeryza nastawiona i nie mogę jej zmienić. ( mogę jedynie zmienić histeryzę w dół) tzn jak tylko spadnie na 59 wtedy sie załącza piec. mam bardzo dużo w palniku nie wypalonego węgla,duże spieki, jak szuram w palniku to dużo węgla jest sklejonego. Poniżej moje ustawieniaminimalna temperatura pieca 60 ( nie mogę mniej)wypełnienie cyklu pracy podajnika 20%czas cyklu podawania paliw w trybie praca 20 sek ( maxymalnie mogę ustawic 25)nadmuchtak jak na zdjęciach ale mniej więcej 24-28% nadmuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts