ADAMOS48 07.11.2004 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Nie czytałem wszystkich postów ,ale chciałbym napisać coś w tym temacie.Tak sie składa ,że sprzedaję prawie wszystkie marki kotłow i musze stwierdzic ,że poza nazwą i ceną w środku niczym sie nie różnia.Owszem parę bajerków ten czy tamten posiada ,ale sprawnośc i podzespoły są z tych samych firm.Jezeli ktoś myśli że buderusem czy viessmanem ogrzeje za darmo ten jest w błędzie . Ja twierdze ,że drożej a to za sprawą drogiego serwisu. Serwisem zajmuje sie serwisant a nie zakład produkcyjny i wypisywanie bzdur na tygodniowe oczekiwanie kojarzy mi się z jakośc korzyścią .lub w nawiasie lobbingiem.Znam osobiście wielu klientów ,którzy po zakupie markowych kotłów ze zdziwieniem stwierdzili ,że płacą za ekspoloatacje wiecej niż płacili na starym polskim kotle . Polakom pod rozwagę .Cudze chwalicie swego nie znacie.P.S wymiana mebramy w termecie kosztuje 15zł a w junkersie 100z serwisem bo samej się nie kupi.Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 07.11.2004 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 widzisz Adamos, ale porządna firma nie zostawia zimą klienta tydzień z popsutym kotłem ! Tym się różni propagowana przez Ciebie firma od innych uznanych - własnie wypracowanymi procedurami - sprawnym serwisem. Mam nadzieję, że w Twoim regionie jest ona wzorem do naśladowania. a do kotłów nic nie mam, jak napisałem wyglądają solidnie. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 08.11.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Po instruktazu i szkoleniu z zakresu programowania przez serwisanta moge powiedzieć śmiało:- dobry polski piec- świetny serwisMyślę, że serwis nie zależy tak dużo od marki co od ludzi, którzy w nim pracują.Polecam w moim regionie serwisanta TERMET - Mariusz Jóźwiak. Niezwykle miły i uczynny człowiek.Acha, teraz chętnie służę pomoca przy konfiguracji tego pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 08.11.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Jak juz pisałem w innych postach, mam Termeta uniCo 6,6 - 22 Kw z zasobnikiem 120l. Sterowanie - sterownik Honeywell CM 27. Kociol jest oszczedny (za cwu płace 65 zł/mies) i cichy, ma szeroki zakres modulacji. Z kotla jestem bardzo zadowolony, w szczegolnosci z serwisu, na poludnie od Wrocławia polecam serwis ze Swidnicy (chyba), tel 074 640 20 50, 0 502 498 691, szybko i fachowo, inteligentni młodzi ludzie. U mnie dokonali oni pierwszego ustawienia i uruchomienia kotla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 08.11.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 ... Kociol jest oszczedny (za cwu płace 65 zł/mies) i cichy, ma szeroki zakres modulacji. ... a ile zuzywasz tej cwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-marek 08.11.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Jest cichy i solidny,jestem bardzo zadowolona z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 08.11.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 no cóż, może bardzo się poprawili, czego nam wszystkim życzę, bo to polska firma. Miałem kłopoty z nimi jakieś 2-3 lata temu. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.09.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 chyba kupie sobie do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli_oli 28.09.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Ja kupiłem, już zamontowany, ale jeszce nie odpalony.Z tego co wyczytałem w innych wątkach to wiecej było pozytywnych opini i sie nań zdecydowałem.Co wyjdzie po odpaleniu to się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 29.09.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Ja kupiłem, już zamontowany, ale jeszce nie odpalony. Z tego co wyczytałem w innych wątkach to wiecej było pozytywnych opini i sie nań zdecydowałem. Co wyjdzie po odpaleniu to się okaże. Od roku mam Termeta minimax turbo. Działa OK, początkowo hałasowała (trochę)pompka obiegowa i serwis chciał ja wymienić ale mnie jnie pasowały terminy. Po 2 miesiącach się uspokoiło. Generalnie zapominam że mam kotłownię. Spalanie OK, zużycie za sezon porównywalne z Cerapurem Junkersa (w takim samym domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 29.09.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 ... Kociol jest oszczedny (za cwu płace 65 zł/mies) i cichy, ma szeroki zakres modulacji. ... a ile zuzywasz tej cwu? Zuzywam miedzy 10 a 11 m3 wody na miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 29.09.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Termet stanowczo nie. Po pierwsze serwisDziała jak krew z nosa - serwisanci podają termin przyjazdu i nic telefony skargi interwencje.Po drugie jakość wykonania bardzo nierówna. Tak jak z plonezami jeden zły inny jeszcze gorszy.Po zakupie nowego termeta odpalenie itp przez autoryzowany serwis coś zaczeło w nim chuczeć podczas pracy. Jedna wizyta serwsanta - nic to samoDruga wizyta wymiana jakiejś membrany - nic ro samo.Piec po odpaleniu chuczy tak jakby miał w sobie rozpędzony wał z gwoździami w środku.Po interwencji w zakładach przyjechał serwis zakładowy (czas reakcji 3 miesiące)No panowie serwisanci działali na zasadzie podmiany pozespołów. Jest po wymianie palnika z zespołem dysz czy jak tam zwał uspokoiło się.Panowie bardzo szczęśliwi chcieli odjechać bez wpisu w gwarancję itp.Po około pół roku pompka cyrkulacyjna siadła i piec zgłupiał totalnie.Czas reakcji serwisu 2 miesiące. Po czym piec został "oddany" producentowi.Tak skończyła się moja przygoda z termetem.Nie to żebym był złośliwy. Możliwe, że trafiłem na jakiś cienki egzemplarz ale teraz mam inny piec 2 sezony bezdotykowo. Nie podaje marki, by nie robić reklamy bo na tym mi nie zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 29.09.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Termet stanowczo nie. Po pierwsze serwis Działa jak krew z nosa - serwisanci podają termin przyjazdu i nic telefony skargi interwencje. W moim przypadku serwis ze Swidnicy, który dokonał pierwszego odpalenia i ustawienia kotła był wzorowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 29.09.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 U mnie serwis z Sierpca i tez wzoro. Jestem po pierwszym przeglądze przedłużającym gwarancję i mam nadzieję, że nie wydałem tych 100 zł na darmo i w końcu cos popsuje sie na gwarancji Mam Termeta kondensata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 ale którego wziac na Boga poradzcie Minimaxa , microterma czy miniterma gaz z bytelki dom 80 na dole + 35 góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 29.09.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Ja tam mam najprostrzy Termet UNICO i po 1 sezonie grzewczym stwierdzam że jest super !!! Tani, niezawodny, bezproblemowy Do tego zasobnik Galmetu ( termet ma kiepskie zasobniki ) i jest super.. A kosztował 2400 ze zniżką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 30.09.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 ale którego wziac na Boga poradzcie Minimaxa , microterma czy miniterma gaz z bytelki dom 80 na dole + 35 góra Ja rozważyłbym zakup kotła jednofunkcyjnego z zasobnikiem z otwartą komorą spalania - "UniCo 13K". za ok 2500 netto (z zaworem trojdroznym). http://www.termet.com.pl/strony/aktualnosci-pakiet-unico13.htm Porownaj tez oferte cenową Termetu na zestaw - kocioł z zasobnikiem z za 3500 netto ofertą Termetu na sam kocioł, a zasobnik z Galmetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Krzysiek ja mam z kotłowni do kuchni i łazienki po 3 metry, po co mi zasobnik?? wymieniik w kotle Miniterm jest podobno sprawniejszy od płytowych, powinieneem miec komfort ciepłej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 30.09.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Jeśli jest tak blisko oraz jeśli nie bedzie dużego jednostkowego poboru wody (korzystanie z dwóch łazienek równocześnie) wtedy rozważyłbym zakup kotła dwufunkcyjnego, jak sugerujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 KrzysiekS a Twoje zdanie o bitermicznym wymienniku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts