MiroMirek 02.01.2020 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Rozumiem że to jeszcze nie Pana poddasze Tak to ma wyglądać. Tylko nie wiem po co jest ta siatka. Nie przenosi żadnych obciążeń bo ona tylko leży na płycie... A co do Fermacela to.... drogie cholerstwo. Kosztuje prawie 100zł za płytę a GK około 20zł ...i dlatego nie mam z nią doświadczeń. projekt wiązarów jest mój, zdjęcie wiązarów (z tymi białymi ścianami z Silki ) to mój przyszły sufit jak już w końcu podejmę decyzję jak go zrobić . Natomiast to zdjęcie z tą "siatką" to zdjęcie z innego domu gdzie mnie wykonawca zasypu celulozą zaprosił aby zobaczył jak to na żywo i praktycznie wygląda. Ta siatka to "zbrojenie" folii paroizolacyjnej - folia jest przeźroczysta a siatka to wtopione w folię jakiejś wzmocnienie. Fermacell jest drogi ale podobno bardzo wytrzymały, no cóż mam nadzieję, że jak go zastosuję to ryzyko, że mi sufit spadnie na głowę mocno ograniczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 02.01.2020 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) 12kg/m2 - jeśli to prawdziwe - to nie są jakieś wielkie obciążenia, nie bałbym się robić to na zwykłym stelażu i zwykłej płycie. Fermacella bym odpuścił. Szkoda kasy. Edit: to jest trochę więcej niż wiaderko wody postawione na m2 płyty - spokojnie wytrzyma nawet 4 wiadra wody! Edytowane 2 Stycznia 2020 przez Rom-Kon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 02.01.2020 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Rozumiem że to jeszcze nie Pana poddasze Tak to ma wyglądać. Tylko nie wiem po co jest ta siatka. Nie przenosi żadnych obciążeń bo ona tylko leży na płycie... A co do Fermacela to.... drogie cholerstwo. Kosztuje prawie 100zł za płytę a GK około 20zł ...i dlatego nie mam z nią doświadczeń. i bardzo dziękuję za wszystkie porady i poświęcony czas - istotnie mnie przybliżyły do wyboru sposobu zrobienia sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts