MiroMirek 25.12.2019 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 taki dylemat : znalazłem informacje, że nośność rusztu dwupoziomowego krzyżowego w zależności od rozstawu zawiesi i profili dochodzi nawet do 100kg/m2.Natomiast nie mogę znaleźć podobnej informacji o nośności samej płyty KG przymocowanej do tego rusztu ( w zależności od grubości płyty i rozstawu mocowań). Może ktoś wspomoc ?.pytam w kontekscie cieżaru samego ocieplenia ( około 50 cm grubości celulozy /wełny to około 13kg/m2 nacisku) na strop z GK. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 25.12.2019 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 taki dylemat : znalazłem informacje, że nośność rusztu dwupoziomowego krzyżowego w zależności od rozstawu zawiesi i profili dochodzi nawet do 100kg/m2. Natomiast nie mogę znaleźć podobnej informacji o nośności samej płyty KG przymocowanej do tego rusztu ( w zależności od grubości płyty i rozstawu mocowań). Może ktoś wspomoc ?. pytam w kontekscie cieżaru samego ocieplenia ( około 50 cm grubości celulozy /wełny to około 13kg/m2 nacisku) na strop z GK. pozdrawiam Widzę ze drążysz temat Może podbij na PW do @fotohobby i dostaniesz więcej informacji? https://forum.muratordom.pl/showthread.php?205228-quot-Powr%C3%B3t-z-wielkiej-p%C5%82yty-quot-czyli-indywidualne-parterowe-106m2&p=6556873&viewfull=1#post6556873 Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 25.12.2019 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Widzę ze drążysz temat Może podbij na PW do @fotohobby i dostaniesz więcej informacji? https://forum.muratordom.pl/showthread.php?205228-quot-Powr%C3%B3t-z-wielkiej-p%C5%82yty-quot-czyli-indywidualne-parterowe-106m2&p=6556873&viewfull=1#post6556873 Powodzenia! tak mam w naturze , wiesz ile zmierzysz ), nie lubię na zasadzie domysłów, plotek, generalnie wierzę w liczby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 25.12.2019 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 tak mam w naturze , wiesz ile zmierzysz ), nie lubię na zasadzie domysłów, plotek, generalnie wierzę w liczby ... I słusznie.Rób swoje:) Wesołych jeszcze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 26.12.2019 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 taki dylemat : znalazłem informacje, że nośność rusztu dwupoziomowego krzyżowego w zależności od rozstawu zawiesi i profili dochodzi nawet do 100kg/m2. Natomiast nie mogę znaleźć podobnej informacji o nośności samej płyty KG przymocowanej do tego rusztu ( w zależności od grubości płyty i rozstawu mocowań). Może ktoś wspomoc ?. pytam w kontekscie cieżaru samego ocieplenia ( około 50 cm grubości celulozy /wełny to około 13kg/m2 nacisku) na strop z GK. pozdrawiam odkopałem przykladowa specyfikacja techniczna https://www.fischerpolska.pl/pl-pl/produkty/asortyment-wkretow/wkrety-do-suchej-zabudowy/wkrety-do-suchej-zabudowy-z-konstrukcja-metalowa/wkret-do-suchej-zabudowy-fsn-tpd Siła wyrywająca ≥ 450N , czyli jak rozumiem co najmniej do 45 kg wkręt wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.12.2019 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Było takich realizacji sporo.U mnie wykonawca zagęścił wkręty.Dodatkowo, u mnie celuloza nie została nasypana bezpośrednio na płyty KG, a ja leżące na profilach płyty z wełny skalnej Rocwool, tak wiec część ciężaru celulozy rozkłada się bezpośrednio na profile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts