daro84 26.12.2019 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Szanowni, Parkiet, deska dębowa lita: 15 x 82,6 x 578,2 mm Ułożenie: łodła ukośna Posadzka:mieszkanie nowe, deweloperskie, wylewka cementowa na izolacji akustycznej ze styropianu, dylatowana Klej: dwuskładnikowy poliuretanowy klej do parkietu Unzin mk 90 Pytanie: czy mogę ułożyć deskę litą, klejoną na szczelinie dylatacyjnej zaznaczonej na rysunku (kolor żółty), która oddziela pokój dzienny od komunikacji? Chciałbym bez przecięcia na tej dylatacji ułożyć na całości tą deskę wg. wzoru. Dylatacja powstała po wyburzeniu ścianki (pozostał metr), i została docięta do końca pokoju. Będę wdzięczny za wskazówki. Darek Powiększony rzut: https://www.dropbox.com/s/kxo35fhrh1ad294/dylatacja_pod%C5%82oga.png?dl=0 Edytowane 26 Grudnia 2019 przez daro84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.12.2019 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Szanowni, Parkiet, deska dębowa lita: 15 x 82,6 x 578,2 mm Ułożenie: łodła ukośna Posadzka:mieszkanie nowe, deweloperskie, wylewka cementowa na izolacji akustycznej ze styropianu, dylatowana Klej: dwuskładnikowy poliuretanowy klej do parkietu Unzin mk 90 Pytanie: czy mogę ułożyć deskę litą, klejoną na szczelinie dylatacyjnej zaznaczonej na rysunku (kolor żółty), która oddziela pokój dzienny od komunikacji? Chciałbym bez przecięcia na tej dylatacji ułożyć na całości tą deskę wg. wzoru. Dylatacja powstała po wyburzeniu ścianki (pozostał metr), i została docięta do końca pokoju. Będę wdzięczny za wskazówki. Darek Powiększony rzut: https://www.dropbox.com/s/kxo35fhrh1ad294/dylatacja_pod%C5%82oga.png?dl=0 [ATTACH=CONFIG]438508[/ATTACH] ponieważ to jest dylatacja skurczowa możesz nad nią kłaść parkiet. Mam nadzieję , że pozostałe problemy/parametry masz rozeznane i sprawdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro84 03.01.2020 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 ponieważ to jest dylatacja skurczowa możesz nad nią kłaść parkiet. Mam nadzieję , że pozostałe problemy/parametry masz rozeznane i sprawdzone? Dziękuję, czy tą dylatację powinienem czymś wypełnić/klamrować przed klejeniem podłogi w tym miejscu? Jeśłi chodzi o inne kwestie, to mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 05.01.2020 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Dziękuję, czy tą dylatację powinienem czymś wypełnić/klamrować przed klejeniem podłogi w tym miejscu? Jeśłi chodzi o inne kwestie, to mam taką nadzieję jeżeli jest to dylatacja przeciw skurczowa, to należy ją sklamrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro84 06.01.2020 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2020 jeżeli jest to dylatacja przeciw skurczowa, to należy ją sklamrować. Wcześniej użyłeś określenia dylatacja skurczowa, teraz przeciw skurczowa - to dwa różne rozwiązania czy mowa o tym samym? Druga kwestia, rozumiem że po sklamrowaniu wypełniam laną żywicą otwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts