Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deska lita, klejona a dylatacja

daro84

Recommended Posts

Szanowni,

Parkiet, deska dębowa lita: 15 x 82,6 x 578,2 mm

Ułożenie: łodła ukośna

Posadzka:mieszkanie nowe, deweloperskie, wylewka cementowa na izolacji akustycznej ze styropianu, dylatowana

Klej: dwuskładnikowy poliuretanowy klej do parkietu Unzin mk 90

Pytanie: czy mogę ułożyć deskę litą, klejoną na szczelinie dylatacyjnej zaznaczonej na rysunku (kolor żółty), która oddziela pokój dzienny od komunikacji? Chciałbym bez przecięcia na tej dylatacji ułożyć na całości tą deskę wg. wzoru. Dylatacja powstała po wyburzeniu ścianki (pozostał metr), i została docięta do końca pokoju.

Będę wdzięczny za wskazówki.

Darek

Powiększony rzut: https://www.dropbox.com/s/kxo35fhrh1ad294/dylatacja_pod%C5%82oga.png?dl=0

p.png?fv_content=true&size_mode=5

dylatacja_podłoga.jpg

Edytowane przez daro84

Szanowni,

Parkiet, deska dębowa lita: 15 x 82,6 x 578,2 mm

Ułożenie: łodła ukośna

Posadzka:mieszkanie nowe, deweloperskie, wylewka cementowa na izolacji akustycznej ze styropianu, dylatowana

Klej: dwuskładnikowy poliuretanowy klej do parkietu Unzin mk 90

Pytanie: czy mogę ułożyć deskę litą, klejoną na szczelinie dylatacyjnej zaznaczonej na rysunku (kolor żółty), która oddziela pokój dzienny od komunikacji? Chciałbym bez przecięcia na tej dylatacji ułożyć na całości tą deskę wg. wzoru. Dylatacja powstała po wyburzeniu ścianki (pozostał metr), i została docięta do końca pokoju.

Będę wdzięczny za wskazówki.

Darek

Powiększony rzut: https://www.dropbox.com/s/kxo35fhrh1ad294/dylatacja_pod%C5%82oga.png?dl=0

p.png?fv_content=true&size_mode=5

[ATTACH=CONFIG]438508[/ATTACH]

ponieważ to jest dylatacja skurczowa możesz nad nią kłaść parkiet. Mam nadzieję , że pozostałe problemy/parametry masz rozeznane i sprawdzone?

ponieważ to jest dylatacja skurczowa możesz nad nią kłaść parkiet. Mam nadzieję , że pozostałe problemy/parametry masz rozeznane i sprawdzone?

Dziękuję, czy tą dylatację powinienem czymś wypełnić/klamrować przed klejeniem podłogi w tym miejscu? Jeśłi chodzi o inne kwestie, to mam taką nadzieję :)