Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkiet-raz jeszcze,gdzie ladny jesion?

kasiapro1

Recommended Posts

kiedys, w innych wątkach, była mowa o Z-d drzewnych w Zadobrzu. http://www.sg.com.pl/

Sami chyba bedziemy tam kupowac parkiet.

a oto ceny wklejone z ich strony za parkiet jesionowy

Jesion

Podana charakterystyka dotyczy wszystkich dostępnych wymiarów, w szczególności ceny dotyczą wymiaru 300 x 60 x 22 mm.

Jesion należy do twardych gatunków drewna.

Klasa PRIMA (PR): deszczułka o różnie ułożonym słoju z zachowaniem jasnej w miarę jednolitej barwy.

cena 120,78 zł brutto / m2

Klasa STANDARD (ST): parkiet jasny z naturalnymi ciemniejszymi przebarwieniami, dający użytkownikowi komfort doboru wyposażenia wnętrza.

cena 84,18 zł brutto / m2

Klasa STANDARD KOLOR (STk): parkiet ciemny - naturalne przebarwienia mogą występować na 50 - 100% klepki.

cena 81,74 zł brutto / m2

W ofercie dostępny jest jeszcze wymiar:

360 x 60 x 22 mm

PS. tylko to nie jest W-wa, wydaje mnie sie, ze chyba warto sie pofatygowac gdzies indziej, ale to tylko moje zdanie - my bedzeimy sie fatygowac :) (tam)

kasiapro

Zadobrze ma przedstawiciela na Bartyckiej (są namiary na ich stronie). Nie musisz sama wozić. Mi właśnie tydzień temu położyli jawor 36x6 na piętrze. Cenę mam z 18.08.2004 49,5 zł /m2. Ale podobno od tamtego czasu były podwyżki. Za tydzień mają przyjść zcyklinować i polakierować.

http://strony.aster.pl/mieczotronix/dum/jawor.jpg

,a jak jakosc,to jest wazne?

Ile biora za polozenia,wycyklinowanie,lakier?

Jakies indywidualne ceny?

Co do jakości to trudno powiedzieć tak po położeniu. Klepki ładne. Bardzo chwalą się doskonałym wysezonowaniem drewna i mówią, że nie będzie wcale się rozsychać i rozchodzić. Ale to dopiero wyjdzie w praniu

Biorą 35 zł za m2 za kładzenie, cyklinowanie i lakierowanie

• 4 weeks później...