jesionadze 27.12.2019 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Cześć, To mój pierwszy post, więc kłaniam się wszystkim.Działka która nas interesuje ma w ramach WZ wpisane warunki ochrony konserwatorskiej (szczere pole pod lasem). Może posiadacie jakieś doświadczenia jak to ugyźć? Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesionadze 27.12.2019 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Ziemi póki co rolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 27.12.2019 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 (edytowane) Ja kupiłem działkę, która okazała się być w "historycznych granicach miasta" o czym nawet urzędnicy miejscy nie wiedzieli,ba, zapewniali, że mogę tam budować co chcę. Jak papiery poszły do Starostwa, to stamtąd do Konserwatora i po miesiącu przyszło pismo określające co muszę - konkretnie, żadnego innego pokrycia dachu oprócz dachówki. Gorzej, jak kupisz działkę, gdzie ochrona dotyczy spraw archeologicznych. Mogą ponoć nawet zakazać budowy. Tu trochę paragrafów - https://www.infor.pl/prawo/gmina/nieruchomosci/273452,Co-oznacza-objecie-nieruchomosci-strefa-ochrony-konserwatorskiej.html Edytowane 27 Grudnia 2019 przez Pytajnick 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesionadze 27.12.2019 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Ja kupiłem działkę, która okazała się być w "historycznych granicach miasta" o czym nawet urzędnicy miejscy nie wiedzieli,ba, zapewniali, że mogę tam budować co chcę. Jak papiery poszły do Starostwa, to stamtąd do Konserwatora i po miesiącu przyszło pismo określające co muszę - konkretnie, żadnego innego pokrycia dachu oprócz dachówki. Gorzej, jak kupisz działkę, gdzie ochrona dotyczy spraw archeologicznych. Mogą ponoć nawet zakazać budowy. Tu trochę paragrafów - https://www.infor.pl/prawo/gmina/nieruchomosci/273452,Co-oznacza-objecie-nieruchomosci-strefa-ochrony-konserwatorskiej.html Biorąc pod uwagę, że to szczere pole, domyślam się iż to archeologię chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 27.12.2019 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 To zanim kupisz, spróbuj się u konserwatora dowiedzieć o co tam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesionadze 27.12.2019 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 To zanim kupisz, spróbuj się u konserwatora dowiedzieć o co tam chodzi. Wybieram się na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 28.12.2019 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Tylko poproś o "papier" a nie słowo mówione, żeby później nie było wzruszania ramion urzędnika, który nad tematem się nie pochylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts