kulfi82 28.12.2019 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Witam serdecznie,Tytułem wprowadzenia: Nowo-budowana parterówka 100m, dla 3 osób (2 + 1) z dwoma niedużymi łazienkami, odległość kanalizacji od wyjścia z fundamentu do nitki w drodze 7m. Przyszedł czas na poszukiwania wykonawcy przyłącza kanalizacyjnego. Niestety w moim przypadku w warunkach zabudowy widnieje wymóg instalacji studzienki z pompą tłoczną. Powód? mały spadek % w głównej sieci odpływowej. Firmy, które składają mi ofertę na siłę proponują mi dość duże pompy 3-fazowe argumentując (albo strasząc) to brakiem problemów z zapychaniem i dużą bezawaryjnością. Prosiłbym o opinię osób, które miały jakąś styczność z tematem. Czy faktycznie przy takich połączeniach wymagane są pompy trójfazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts