Ew-ka 03.11.2004 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 oto nasz mały ( w przyszłości biały ) domekprojekt LK - projekt 263 http://foto.onet.pl/upload/36/41/_359891_n.jpg Tył domu z zadaszonym tarasemhttp://foto.onet.pl/upload/44/2/_337058_n.jpgto samo ujęcie przed położeniem dachówkihttp://foto.onet.pl/upload/17/81/_359907_n.jpgtaras teraz( 3x10) i przedtem http://foto.onet.pl/upload/41/25/_333248_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/10/47/_359892_n.jpgwejście główne i garażhttp://www.lk-projekt.pl/content/katalog_a/263/2_263.jpga tak wyglądal pierwowzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 03.11.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Urokliwy i jednoczesnie daje wrazenie przytulnosci. Sliczny, czekamy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Ewkazapowiada się ...no właśnie ..urokliwy.To określenie Marcenki jest najlepsze.Bardzo dobrze, że dałaś taki ciepły kolor dachówki - pięknie pasuje do bryły z zadaszonym tarasem na drewnianych słupach.Ewciu - czy zostawiasz okiennice?mam nadzieję, że tak..A co byś powiedziała na zmianę delikatną w ułożeniu tych belek nad wejściem - ganeczkiem - coś a la Motylek z Domy w Stylu?Tam to jest takie urocze połączenie i takie piękne okiennice.Tylko ze w motylku są w stylu bardziej bakowo - urokliwym, a w Twoim rederingu (wizualizacji) w stylu ciut nowocześniejszym (proste linie, tam - łukowate).To zależy co lubisz i jakie chcesz wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.11.2004 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 Ewka zapowiada się ...no właśnie ..urokliwy.To określenie Marcenki jest najlepsze.Bardzo dobrze, że dałaś taki ciepły kolor dachówki - pięknie pasuje do bryły z zadaszonym tarasem na drewnianych słupach. Ewciu - czy zostawiasz okiennice?mam nadzieję, że tak.. . dzieki- kolor dachówki w realu jeszcze ładniejszy Co do wejścia ....hmmmm.....sprawa sie rypła .....już zrobiony ,tzn nie zostanie otwarty ( ten trójkąt nad wejściem , tzn .ganek) został już zabudowany . A dlaczego? z dwóch powodów , po pierwsze została podniesiona ścianka kolankowa i automatycznie dach ganku sie podwyzszył i sprawiał wrażenie ogromnej kolubryny, a po drugie -widziałam u mojego serdecznego kolegi taki własnie otwarty ganeczek , na którym upodobaly sobie siedzieć gołębie sąsiada . Wygląd nieciekawy pod gankiem ( wiesz co mam na myśli ), odchody gołębie zanieczyściły też belkę i tego obawiałam sie również , może nawet najbardziej( w okolicy są gołębiarze) Urokliwy i jednoczesnie daje wrazenie przytulnosci. Sliczny, czekamy dalej dzieki, tez mnie zachwycił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.11.2004 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2004 mimilapin- okiennice ? oczywiście,że będą ! Mam namiary na fajne okiennice , ale mój Teść -Dziadek nasz kochany -zlota rączka - jest stolarzem ( ma 71 lat i żyje budową naszego domu) będzie robił nam schody w domku i może też zrobi okiennice ? Drzewnianych wykończeń w domu będzie mnóstwo , obecmie są obijane deskami słupy na tarasie , taras tez drewniany , podłogi na parterze debowy parkiet olejowany , a na poddaszu deski .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Ew-ka ależ to cacuszko. Bardzo podobają mi się takie domki- są śliczne. Dachówka superowa, a jeszcze jak będą oscieżnice to w ogóle czad. Wnetrze urządzisz iscie w moim stylu. Ja też mam olejowaną podłogę z parkietu (dąb)wygląda przepięknie. Niestety nie za bardzo wiem czy dobrze pielegnuję swoje podłogi Nigdzie nie moge nic znależć do mycia (mam specjalny srodek ale stosuje sie go 1x w miesiącu) podłogę myje raz ale w tygodniu. I klops. Jesli coś ci wiadomo na temat srodków do pielęgnacji parkietu olejpwanego to proszę daj znać. Przepraszam, że tak sie rozpisałam o swoim zamiast podziwiać twoje. Tak więc jeszcze raz bardzo mi sie podoba. Kiedy planujecie "wprowadzkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.11.2004 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 gorgu77-parkiet olejowany posiada brat ( w Niemcowni ) , jeszcze tak daleko nie jestem i nie drążyłam tematu parkietu olejowanego i konserwacji. Wiem tylko ,że Ewa ( bratowa) myje wodą z jakimś środkiem specjalnie do oleju. Ich parkiet ma 4 lata i jest CUDNY Raz w roku wcierają w niego specjalny olej . Co do wprowadzki ? hmmm.... jakieś 3- 4 miesięce ? Jak czytasz mój dziennik , to widzisz tempo prac ( od sierpnia br.) , ale tak na poważnie planujemy latem w przyszlym roku Już się nie mogę doczekać !!!! Mam tyle wizji .... ale będą obgadywać mnie na Forum - juz to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Oj to jeszcze troszkę i już we własnym domku. My w swoim jesteśmy od wrzesnia br.- super. Jadę niedługo do Niemiec (też mam tam siostrę)- tam popatrzę w sklepach. Na pewno coś znajdę. Ale piękny jest taki parkiet prawda. Ew-ka czym wyłożych zadaszony taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.11.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Ewka te dachówki rzeczywiście superowe. Możesz powiedzieć co to za cudo? No producent i kolor. Domek przytulaśny będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.11.2004 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Ew-ka czym wyłożych zadaszony taras? Jako,że okna będą w kolorze złoty dąb ( jak wiele w ostatnim czasie ) pasowałby mi taras z bangkrai http://www.keplinger.at/Images/bangkirai/terassespiesi.jpg bardzo mi sie takie deski podobają ( cena mniej ) ale -pożyjemy -zobaczymy Wcioiornastek -dachówka RuppCeramika -ceglasta - bardzo twarda !!! ale bardzo ładna a tu jeszcze taras http://www.keplinger.at/Images/bangkirai/terrasserech5moebel.jpg Super ? prawda ? http://www.keplinger.at/Images/bangkirai/GartenTreppeausHolz.jpg no to jeszcze jeden taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.11.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Ewuś slicznie Już nie mogę się doczekać Twoich wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 04.11.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Nadal jestem pod wrażeniem dachu, ale te propozycje tarasów całkiem, całkiem. Jedna tylko obawa, jakie to będzie wytrzymałe/ Choć przyznam, że też jestem zwolenniczką desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.11.2004 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Nadal jestem pod wrażeniem dachu, ale te propozycje tarasów całkiem, całkiem. Jedna tylko obawa, jakie to będzie wytrzymałe/ Choć przyznam, że też jestem zwolenniczką desek. dawają na nie 50 lat gwarancji ,a same deski są grube i ciężkie http://www.keplinger.at/Images/bangkirai/doppelRiffel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 04.11.2004 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Bardzo mi się podoba twój domek, a jak jeszcze będzie biały - to super!Coraz bardziej przekonuję się do desek na tarasie ale zrobię w ten sposób , że deski dam tylko w części zadaszonej. Fajnie pachnie takie drewno w ciepłe dni. Pozdrawiam Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 04.11.2004 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Bardzo mi się podoba twój domek, a jak jeszcze będzie biały - to super! Coraz bardziej przekonuję się do desek na tarasie ale zrobię w ten sposób , że deski dam tylko w części zadaszonej. Fajnie pachnie takie drewno w ciepłe dni. Pozdrawiam Ela Tak mi tez sie bardzo podoba taras drewniany - tylko jak to wyglada z utrzymaniem takiego tarasu - po wielokrotnych deszczach , sniegach? - pytanie kieruje do tych co juz maja jakis czas taki taras. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.11.2004 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 no własnie jak to wygląda po ...iluś tam latach ?Kobitka na targach mówiła mi ,ze ma osobisty taras od kilku lat i nadal wszystkich zachwyca ( ale ona sprzedawała oferty więc nie jest dla mnie wiarygodna do końca )Ten gatunek drzewa zalecany jest do mokrych miejsc np. basenyhttp://www.keplinger.at/Images/bangkirai/pooltextpr2.jpgponoć jest extra....ale na zywo jeszcze tarasu nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 04.11.2004 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 Rozumiem że kupujesz z takim małym dodatkiem - ot dołek w ziemi wykopany, wodą zalany to przy tej ilości drewna gratis być powinien A swoją drogą - drewno to jakąś nazwę ma (chodzi mi o nazwę gatunku - jak modrzew, machoń, venga)? Może się nie doczytałem ale inf.ormacji tej nie znalazłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.11.2004 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2004 bogus- jasne ,że przeoczyłeś ... to drzewo to bangkrai niezwykle trwałe , twarde ( dotykałam) i sprawia wrażenie solidnej dechy a ten dodatek ....myślę,że i mąż i pies byliby zachwyceni ( uwielbiają pływać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 05.11.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 bogus- jasne ,że przeoczyłeś ... to drzewo to bangkrai niezwykle trwałe , twarde ( dotykałam) i sprawia wrażenie solidnej dechy a ten dodatek ....myślę,że i mąż i pies byliby zachwyceni ( uwielbiają pływać) No tak drewno twarde na ten taras ale co z "politura" lakier sie trzyma? Czy deski po 2 latach np. nie sa obdrapane i robia sie szare? Bo same drewno jesli twarde to deska poprostu sie trzyma, nie prochnieje - ale jak wyglada wierzchnia warstwa po jakims tam czasie uzytkowania. Sie okaze ze co rok cyklinowanko i lakierowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 05.11.2004 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2004 z tego co mi mówili - tego drewna sie nie maluje ,nie olei , ani cyklinuje .... efektów po latach nie znam ....niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts