Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 9 months później...
Ew-ka-Piękny wypoczynek- napisz jak się sprawuje biały kolor - jak z brudzeniem itp. .

wypoczynek mam dopiero 2 m-ce,brak malych dzieci wiec nadal wyglada idealnie :D przy zakupie dostalam srodki do konserwacji i czyszczenia ale jeszcze nie uzywalam - raz wilgotna szmatka przetarlam lekkie zabrudzenie . kpl. jest niezwykle wygodny ,ale nie ma co ukrywac w dotyku jest chlodny ,dopiero po chwili nabiera temperatury ciala. w upalne dni jest to nawet przyjemne ,ale w chlodniejsze dni - wole podlozyc sobie pod ... pled :wink: Ale zawsze chcialam miec skore - wiec teraz mam !!

:D

za rok powiem czy mialam racje wybierajac skore

Ew-ka wszystko masz naprawdę super! Ja ma jednak bardzo pilne pytanie (dziś muszę podjąć decyzję). Widziałem, że na łączeniu gresu z parkietem masz korek. I pytanie brzmi, czy ten korek jest niezbędny. Parkieciarz zrobił mi na styk, mówiąc, że nie ma potrzeby korkowej dylatacji (ale może ją jeszcze w razie czego zrobić jak będę chciał). Chciałbym wiedzieć, czy Ty na korek zdecydowałaś się ze względów technicznych, czy estetycznych. Pozdrawiam!

jaki korek???? parkiet i gres są na styk - tylko płytki są zakonczone gietą listwą .....

Ew-ka, to coś mi sie pomerdało. Ale skoro płytki zakończone są listwą, to w sumie chyba nie są na styk z parkietem. Nie widać, żeby listwa nachodziła ani na płytki ani na parkiet i tak jest właśnie bardzo ładnie. Co to jest dokładnie za listwa? I czy na pewno płytki są na styk z parkietem?