cardano8 30.12.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Dzień dobry, Mam trochę kłopot z pomysłem na montaż listew przypodłogowych, oraz listwy łączącej płytki w kuchni, z panelami w salonie (dł. około 3,5m).Mam dwa pomysły:- po prostu przykleić listwy, na elastycznym kleju i tyle- delikatnie nawiercić wylewkę, dać kołki na kleju i do tego zamocować listwyDrugi sposób mógłby wydawać się lepszy, ale w progach mam taśmę dylatacyjną 8mm, kołki musiały by być w okolicach tej taśmy. W salonie połączonym z kuchnią, bałbym się wiercić. Zrobienie kilku otworów w jednej linii, mogło by doprowadzić do pęknięcia wylewki w tym miejscu, a pola grzewcze nie pokrywają się idealnie z linią płytek i paneli. Innymi słowy, pęknięcie mogło by powstać w miejscu w którym przechodzą rurki od ogrzewania.Jak Wy, rozwiązaliście ten problem? Edytowane 30 Grudnia 2019 przez cardano8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.12.2019 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2019 Dzień dobry, Mam trochę kłopot z pomysłem na montaż listew przypodłogowych, oraz listwy łączącej płytki w kuchni, z panelami w salonie (dł. około 3,5m). Mam dwa pomysły: - po prostu przykleić listwy, na elastycznym kleju i tyle - delikatnie nawiercić wylewkę, dać kołki na kleju i do tego zamocować listwy Drugi sposób mógłby wydawać się lepszy, ale w progach mam taśmę dylatacyjną 8mm, kołki musiały by być w okolicach tej taśmy. W salonie połączonym z kuchnią, bałbym się wiercić. Zrobienie kilku otworów w jednej linii, mogło by doprowadzić do pęknięcia wylewki w tym miejscu, a pola grzewcze nie pokrywają się idealnie z linią płytek i paneli. Innymi słowy, pęknięcie mogło by powstać w miejscu w którym przechodzą rurki od ogrzewania. Jak Wy, rozwiązaliście ten problem? przykleić listwy. Wcześniej miejsce klejenia zagruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts