forgetit 02.01.2020 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 ja kierasa znalazłem na olx Kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.01.2020 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Jak nazywa tak ceni i wynagradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 02.01.2020 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Jak nazywa tak ceni i wynagradza Kieras, kierownik budowy. Bardzo solidny człowiek. Jeden z kierowników działu remontowo budowlanego w dużej państwowej instytucji na szczeblu województwa. Wynagradzam go tak jak chciał. Obie strony są zadowolone. Życzę innym budującym równie rzetelnego człowieka na tym stanowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremies 06.05.2020 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Mam pytanie w kwestii obecności kierbuda na budowie na poszczególnych etapach budowy od stanu SSZ do stanu deweloperskiego. Czy powinien być na każdym etapie (tj. rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wod-kan, tynkowania etc.) czy też nie jest on już aż tak bardzo potrzebny? Może ogarnąć sposób wykonania np. dwóch etapów za jednym (płatnym ) przyjazdem. Mój bierze 300zł / wizytę i po podliczeniu jego "pensji" w pierwszej części budowy (od wbicia łopaty do SSO) poszło równe 3000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 06.05.2020 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Powinien być jak najczęściej, u ciebie najlepiej codziennie Pierwszy raz słyszę o wynagradzaniu KB za przyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 08.05.2020 02:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Powinien być jak najczęściej, u ciebie najlepiej codziennie Pierwszy raz słyszę o wynagradzaniu KB za przyjazd. KB dzielą się na dwie grupy, takich którzy nadzorują każdy krok budowy na bieżąco i maja np. stałe miesięczne wynagrodzenie oraz na takich którzy biorą określona sumę za cała budowę, i z reguły w tej cenie jest parę wizyt na poszczególnych etapach a ewentualne dodatkowe wizyty są płatne. Ja buduje sam, nie jest mi KB potrzebny każdego dnia.. ale ja mam w cenie wizyty na każdym ważnym etapie jak ławy, fundament, początek ścian, wieniec, dach itp. A ew. dodatkowe wizyty na życzenie to ok 50zł, a nie 300 Pierwsza opcja jest szczególnie polecana gdy buduje wiele różnych ekip. Opcja druga raczej dla tych co więcej sami robią - wiadomo dla siebie starają się by było jak najlepiej, a jak coś nie wyjdzie... to wiedzą co i kto zawinił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.05.2020 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 50 zł to chyba wizyta sąsiedzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 08.05.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 50 zł to chyba wizyta sąsiedzka ? W sumie często taki KB większość budów ma w obrębie paru km..więc w sumie tak Co innego gdy jest nagła potrzeba, coś trzeba szybko naprawiać fuszerkę itp, ale jeśli nie jest to paląca kwestia to mój KB jak i paru w okolicy bierze symboliczne stawki i wpada przy okazji będąc w okolicy za dzień lub dwa. Oczywiście fundamenty, sciany, strop, dach itd jest w cenie - przy tym być musi i wpisać do dziennika tez musi:) Co ciekawe tez, u nas w okolicy większość ekip ma...swoich kierowników. Bardzo często inwestorzy nikogo nie mają więc wykonawca proponuje...i często jedyna rola tego kierownika to wpisy w DB bo czego oczekiwać jak ekipa którą nadzoruje dała mu prace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts