kaz81 02.01.2020 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Witam, Zainstalowałem jednostkę Zehnder ComfoAir 450 na strychu (jedyna możliwość).Poszukuję czerpni o średnicy 200 mm do dachówki betonowej. Czerpnia powinna być konstruowana tak aby nie mieć problemów z wodą zaciąganą do wnętrza.Jak dotąd znalazłem jedynie rozwiązania o średnicach do 160mm np. Vilpe. Jenakże producent zaleca stosowanie srednicy 200mm dla czerpni i wyrzutni.Dla większych średnic producenci u których pytałem nie mają nic do zaoferowania.Proszę o pomoc w doborze odpowiedniej czerpni osoby, które przerabiały ten temat. Dziękuję z góry za propozycje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 02.01.2020 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 To zastosuj dwie czerpnie 160 i pod dachem połącz je trójnikiem redukcyjnym na 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts