spuken97 02.01.2020 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2020 Witam, Na wstępie powiem, iż mam małe doświadczenie jeśli chodzi o budownictwo dlatego postanowiłem tutaj napisać Mam do wylania nadproże nad bramą garażową długość tego nadproża to 3.2m nad nim jest przestrzeń 2.1m2 którą w planach mam wymurować z betonu komórkowego z racji tego, że jest lekki wyjdzie około 20 pustaków, dach nie będzie przenosił na to dużego obciążenia lub żadnego. w nadprożu chcę umieścić 4 druty 2 na górze 2 na dole fi 16 strzemiona co 15cm W jakich wymiarach ma być to nadproże? Czy 20x20 wystarczy? Jaka ma wynosić odległość drutu od deski w momencie zalewania? Czy 2cm to odpowiednia odległość? beton będzie zawibrowany po wylaniu oczywiście. Na jaką głębokość wkuć się w murze aby dobrze siedziało nadproże? wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spuken97 29.01.2020 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 29.01.2020 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 polecam zrobić wieniec, a nadproże przy okazji.lub coś takiego jak masz teraz, tylko ściankę na górze zrób szkieletową (nie murowaną)lub zrób bramę garażową pełnej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spuken97 29.02.2020 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2020 Brama garażowa pełnej wysokości w moim przypadku odpada. Przerzuciłem wiele tematów, ale nigdzie nie ma konkretów.Chce zrobić to tak, nadproże będzie miało 25cm szerokości i 35 wysokości w nim 4 druty fi16 strzemiona co 15cm wpuszczę je w słupy około 20cm, światło ma 3.2m zbrojenie w takim razie będzie wchodzić w słup i łącznie będzie miało 3.6mWyliczyłem że będzie potrzeba około 0.3m³ betonu Wylanie wieńca w moim przypadku również odpada ponieważ konstrukcja na to nie pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts